Напишете дума/думи за търсене

Накъде с децата този уикенд (12-13 ноември)

Заведете децата и през тези почивни дни на театър! Вижте предложенията на "24 часа":

12 ноември, 12 ч, Столичен куклен театър - салон Гурко

„Непознатото дете”

Представлението показва битката с разочарованията и стремежът към изначалното добро у човека. Написана преди два века, тази приказна история е вечно завръщане към възприятието на света чрез детската чистота и стремежа на вече зрелия човек към изгубения рай. Героите и образите в приказката са колкото метафорични и символични, толкова и реални. Самото „непознато дете” е алегория на недостижимото съвършенство, но и обещание за възможност да се докоснем отново към непорочността на детството, стига поне от време на време да се отделим от материалното, и да разпознаем духовното.

Билети на касата на театъра или онлайн.

13 ноември, 11 ч, театър "Възраждане"

"Въздушната принцеса"

Една съвсем „приказна“ приказка, в която си има всичко - и принцеса, и зла магьосница, и кралство, и любов. А бащата и майката на принцесата се карат като деца върху възпитанието на принцесата и двамата придърпват трона на властта, прехвърлят отговорността и се цупят един на друг. Принцът също е забавен със своята смешна коса.

Билети на касата на театъра или онлайн.

13 ноември, 11, 30 ч, Театър 199

"Бременските музиканти"

Музикант да си ти

Е самотно бреме.

За публика просиш

През цялото време.

Но не за богатства,

Не и за слава,

А само за Браво!

За малка похвала...

Билети на касата на театъра или онлайн.

13 ноември, 18,30 ч, ОКИ Дом на културата Красно село

"Тошко Африкански"

„Жаден да види какво става по света, маймунекът Тошко Африкански решил да напусне Конго и да отиде при белите хора. Скрит в корема на една голяма метална птица, Тошко полетял над пустинята и моретата, два дни летели с чудната птица, а на третия ден кацнали на едно широко поле. Тук била земята на българите. Африканецът се измъкнал и без да го види някой, побягнал по полето. Капнал от глад, той първо се наял с меки круши и легнал да си подремне. Тогава го хванал един шоп с бели гащи и окърпен кожух. Този шоп отвел Тошка в София и го продал за двадесет лева на един човек с чепат бастун, при когото работела домашната помощница Тодора Гъбева. Тъй започнали Тошковите злополучия и приключения, за които ние ще ви разкажем.“

Билети на касата на театъра или онлайн. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ