Напишете дума/думи за търсене

Как да изберем козметика за бебето?

Бебешката кожа трябва редовно да се почиства, масажира и овлажнява.

Тя е податлива на сухота и козметиката за възрастни не е подходяща за нея. Агресивните съставки в нея могат да предизвикат алергии и възпаления. Ето защо трябва да заложите на продукти, специално предназначени за бебета и деца, създадени специално за нуждите на тяхната кожа. 

Изкуствените аромати в козметиката често се дължат на агресивни съставки, които лесно могат да доведат до дразнене на бебешката кожа. Затова следете за натурални съставки и избягвайте нисък клас козметики. Избирайте продукти, които са с доказано добра хидратация на кожата. Следете за оценка на ефективността на хидратиране. Бебешката кожа има склонност към сухота и правилната хидратация е изключително важна, за да се избегнат обриви и дразнения.

Не забравяйте да прочетете внимателно съставките. Когато става въпрос за закупуване на продукти за грижа за кожата за вашето бебе, от решаващо значение е да подбирате артикули, които са маркирани със стандарти за качество и безопасност.

Продуктите трябва да са клинично тествани под педиатричен надзор и подходящи за чувствителна кожа. Да притежават балансирано рН, да са тествани за съдържание на никел, да не съдържат алкохол, силикони и изкуствени аромати и оцветители. В крайна сметка бебешката кожа е деликатна и склонна към дразнене и сухота. Трябва да изберете продукти за грижа за кожата, които са с лека консистенция, но ефективни, и такива, които ще предпазят кожата от дразнители от околната среда - като прах и пелени.

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash

Изберете продукти без парабени, оцветители и фталати. Добрата козметика за бебета и деца не трябва да съдържа съставки като груби сапуни или алкохол, тъй като те могат да причинят алергични реакции и дискомфорт. Също така се уверете, че продуктите не съдържат парабени. Те представляват вид консерванти, които се срещат изключително често в различни козметични продукти. Има опасения, че парабените могат да се абсорбират по-лесно от бебета и малки деца, отколкото от възрастни, което ги прави по-уязвими към всякакви потенциални вредни ефекти.

Фталатите също са потенциално опасни съставки, които изследванията свързват с редица заболявания като астма, разстройство с дефицит на вниманието и хиперактивност, проблеми с неврологичното развитие, поведенчески проблеми и разстройства от аутистичния спектър, наред с други. 

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ