Напишете дума/думи за търсене

Как се възпитават успешно 12 деца?

В семейството на Франсис Л. Томпсън и съпругата му се раждат 12 деца за близо 16 години. Днес най-голямото е на 37, а най-малкото – на 22 г.

Въпреки че Франсис винаги е имал много доходоносна работа и семейството може да си позволи да осигурява всичко, което малчуганите пожелаят, родителите решават, че не така ще възпитат децата си.

Ето част от правилата и принципите им:

Домашни задължения:

Всяко дете започва да има своите задължения от 3-годишна възраст. След 8 започват сами да перат дрехите си. След като се научат да четат, трябва да започнат да правят вечеря по рецепта. И момчетата, както момичетата трябва да се научат да шият.

Ученето:

Учи се всеки ден по 2 часа. Ако децата нямат домашни, четат книга. Ако са малки, за да ходят на училище – някой им чете. Ако имат проблем с учител, трябва да се справят сами. Човек трябва да върши работата си добре, дори ако има лош шеф.

Хранене:

Цялото семейство се събира за закуска и вечеря. На децата първо се предлага храната, която предпочитат най-малко – например зеленчуците, а после останалото. Който не иска да яде, става от масата. Ако по-късно огладнее – може да яде от същата храна. Не са позволени междинни похапвания.

Извънкласни занимания:

Задължително е да се спортува – видът спорт е по избор на детето.

Трябва да участват в клуб по интереси, както и да имат ангажираност към обществени и социални каузи – събиране на дрехи за дарение и т.н.

Независимост:

Всяко дете получава кола при навършване на пълнолетие, но трябва да си я поправя и поддържа само. Всяко дете може да има компютър след 12-годишна възраст, но трябва да си го поддържа само.

Сплотеност:

Да си помагат един на друг е задължително – в четенето, уроците, домашните задължения.

Ваканции:

На палатка, по-точно на къмпинг в 5 или 6 палатки. По време на почивката големите ходят с баща си на походи, а малките стоят в лагера с майка си.

Парите:

Въпреки че семейството има достатъчно пари, родителите не помагат финансово на децата си при покупката на дом, не плащат цялото им образование, нито пък сватбите им. Те дават информация и ги учат как да спестяват, да инвестират, да работят по-добре.

Истинският свят:

Обичат децата си, независимо какво са направили. Но ги оставят да понесат последиците на постъпките си.

Резултатите:

12-те деца на семейството са завършили колеж без родителите им да плащат за това. Повечето имат висше образование. Тези, които са женени/омъжени, имат прекрасни семейства. Според Франсис любовта между него и съпругата му е основна част от успеха им във възпитанието на децата. В момента имат 18 внуци.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ