Напишете дума/думи за търсене

Канелени рулца

Необходими продукти:

За тестото:

125 мл прясно мляко

100 г краве масло

400 г пшенично брашно

1 пакет суха мая 

80 г захар

1 пакет бурбонска ванилова захар

2 бр. яйца

За пълнежа:

100 г краве масло (меко)

70 г захар

3 ч.л. канела (смляна)

За глазурата:

50 г масло (меко)

50 г пудра захар

100 г сирене крема

Начин на приготвяне:

За тестото:

Загрейте млякото и в него разтопете маслото. Сипете брашното в купа и разбъркайте добре със сухата мая. Добавете останалите съставки и топлата млечно-маслена смес. Разбийте съставките с миксер с куки за тесто за кратко на най-ниската степен, след това на най-високата за около 5 минути, докато получите гладко тесто.

Покрийте го и го оставете да втаса на топло място, докато видимо увеличи обема си. Намазнете правоъгълна тава с размери.

Разточете вече втасалото тесто върху добре набрашнена повърхност на правоъгълник. Разстелете канеления пълнеж върху блата. Навийте тестото плътно, като започнете от дългата страна. Нарежете рулото на около 12 филийки с назъбен нож.

Поставете филийките с нарязаната страна нагоре в намазнената тава и ги оставете да втасат на топло място за още около 40 минути.

През това време загрейте фурната на 180 градуса с включен горен и долен нагревател или на 160 градуса с включен вентилатор. Печете рулцата 30 минути.

Оставете ги да изстинат в тавата за няколко минути върху кухненска решетка. След това ги намажете плътно с глазурата от крема сирене с помощта на супена лъжица и сервирайте.

СНИМКИ: Pexels
СНИМКИ: Pexels

За пълнежа:

Разбийте с миксер маслото със захарта и канелата до еднородност.

За глазурата:

В купа смесете маслото, пудрата захар и крема сиренето с миксер до хомогенна смес, а след това залейте рулцата.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ