Напишете дума/думи за търсене

Какво трябва да знаете за добавките за плодовитост

Снимка: Pixabay

Когато пред една жена на дневен ред дойде темата „Искам бебе“, безплодието или трудното забременяване може да се окаже огромна травма – не само в психологически, но и във физически аспект. Случаите на безплодие най-често са причинени от медицински фактори при жените или при мъжете, а понякога са и следствие на неизвестни причини.

Съвременните медицински техники за справяне с безплодието понякога са ефективни, но могат да бъдат скъпи и степента на успех да варира. Когато няма установен проблем, който да изисква специален вид терапия, на помощ идват хранителните добавки за плодовитост.

Без значение дали планирате бременност, правите опит за зачеване или вече сте бременна, качествените хранителни добавки са задължителна част от протичането на спокойна и здрава бременност.

В последните години пазарът на хранителни добавки за репродуктивното здраве става все по-голям. На пазара може да намерите десетки марки, обещаващи резултати, но истината е, че плодовитостта е следствие на много и различни фактори. Затова, избирайки добавка за плодовитост, обърнете внимание на тези, които предлагат пълната гама необходими витамини, минерали и микроелементи и покриват ключови дефицити, както и могат да редуцират причините, допринасящи за проблеми с плодовитостта или бременността.

Скорошно проучване, изучаващо връзката между диетата и плодовитостта, публикувано в American Journal of Obstetrics and Gynecology, показва, че допълнителният прием на фолиева киселина, особено в дози, по-високи от препоръчваните за предотвратяване на дефекти на невралната тръба при бебета, е „свързан с по-ниска честота на безплодие, по-нисък риск от загуба на бременност и по-голям успех при лечението на безплодие“. Наред с това за насърчаване на плодовитостта е важен приемът на антиоксидантни добавки, Омега-3 мастни киселини, както и придържането към здравословна диета с много морски дарове, птиче месо, пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци. Скорошно изследване доказва, че прием на ниски дози манган и селен също са важен компонент за плодовитостта и на жените, и на мъжете.

Затова неслучайно успешните, конкурентни марки добавки постоянно следят последните научни открития, формулирайки продукти, които осигуряват достатъчно количество фолиева киселина/фолат в комбинация с други съставки като минерали, антиоксиданти, омега-3 мастни киселини и билки.

Как да изберете правилните пренатални витамини

Когато планират бременност, едно от най-важните неща за жените е да започнат да приемат пренатални витамини, за да подпомогнат организма по време на този така важен период. Истината е, че това правило със същата степен важи и за мъжете, най-малкото защото успехът за зачеване зависи и от двете страни.

Повечето добавки за плодовитост осигуряват важни елементи за пренаталния период, но в тях липсват ключови витамини и минерали, които са критично важни. А това означава да четете етикетите, за да сте сигурни, че си набавяте в оптимално количество от всичко за една нормална, здрава и спокойна бременност.

FertilAid за жени е ежедневна пренатална добавка с важни витамини и минерали – витамин D, фолиева киселина, желязо и йод, които са ключови, за поддържане на репродуктивното здраве и за последваща здрава бременността. FertilAid за жени съдържа бета-каротин, витамин Е и витамин С – антиоксиданти, които поддържат здравето на яйцеклетката, като минимизират въздействието на свободните радикали.

Уникален състав  с метилфолат

Вече няколко десетилетия лекари и експерти по обществено здраве препоръчват на всички жени в детеродна възраст приемат достатъчно фолиева киселина (витамин В9) чрез обогатени храни и хранителни добавки. Но преди тялото да може да използва фолиевата киселина, тя трябва да се превърне в метилфолат – биоактивната форма на витамин B9, която се използва в тялото за много жизненоважни процеси и реакции. FertilAid за жени съдържа метилфолат, известен научно като 5-MTHF, вместо фолиева киселина.

FertilAid за жени съдържа 600 mcg фолиева киселина, 150% от препоръчителния дневен прием, плюс витамини B, витамин D3, витамин C, витамин A, витамин E, минерали и смес от билки, предназначени както за подпомагане на плодовитостта, така и поддържане на здравословна бременност. Билковата смес помага за стимулиране и балансиране на хормоните, които контролират овулацията.

И както вече стана ясно, добавките за плодовитост са важни и за мъжете. FertilAid за мъже е първата патентована добавка, която поддържа мъжката плодовитост на два фронта чрез комбиниране на ключови билки за плодовитост и антиоксиданти – включително мака, цинк, CoQ10 и L-карнитин тартарат – заедно с цялостен мъжки комплекст мултивитамини.

Мъжката плодовитост е отчасти игра на числа – колкото повече сперматозоиди има мъжът, толкова по-големи са шансовете да оплоди яйцеклетката. Подвижността и морфологията също са ключови фактори – тоест сперматозоидите трябва да плуват бързо и да имат правилна форма, за да достигнат и проникнат в яйцеклетката.

И тук идва ролята на FertilAid за мъже - да предлага хранителни вещества, насочени към плодовитостта, за да поддържат здравето на семенната течност.

Продуктът за мъже съдържа големи концентрации на антиоксиданти и минерали и неговата формула е подкрепена от данни от клинични изпитвания, като изследователите отбелязват значими подобрения в подвижността на сперматозоидите (показател за мъжки фертилитет) при субекти, използващи хранителната добавка, и също предполагат, че употребата на FertilAid за мъже може да подобри броя на сперматозоидите.

Бременността трябва да бъде един от най-хубавите периоди в живота на една жена. Здравословно хранене, движение, повече спокойствие и позитивно мислене са само малка част от факторите, които могат да я направят  такава. Когато се опитвате да забременеете, правилният хормонален баланс е от решаващо значение за осигуряване на редовна овулация, съзряване на яйчниковия фоликул и здравословно развитие на репродуктивните тъкани в матката. Ето защо има FertilAid за жени - за да поддържа този критичен баланс и да насърчава оптималното репродуктивно здраве. Защото всяка жена го заслужава! 

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ