Напишете дума/думи за търсене

Как ще се отрази дохранването с адаптирано мляко на бебето ми?

За съжаление няма перфектен начин да започнете да дохранвате.

Някои бебета просто вървят по течението и ако са гладни, ще приемат каквото и да им дадете. Други могат да откажат шишето първите няколко пъти, когато им се предлага, особено ако вие сте човекът, който го предлага. Това е, защото мъничето ви може да ви помирише и вероятно ще предпочете да потърси гръдта ви.

За да направите този преход по-лек, нека вашият партньор или приятел да предложи първите няколко пъти шишето. Вие също бихте могли да опитате да му дадете бутилка, когато е гладно, а не по време на кърмене, когато може да суче както за успокоение, така и за да се нахрани. Не предлагайте шишето за първи път, когато бебето ви плаче и е гладно. То ще е твърде разстроено, за да опита нещо ново.

Мога ли да смесвам кърма и адаптирано мляко в едно и също шише?

Консултантите по лактация не препоръчват смесвнето на кърма с адаптирано мляко само защото може да стане така, че да пропилеете спечелената с мъка кърма, ако бебето ви не довърши шишето. Вместо това, първо нахранете бебето си с изцедена кърма, и ако все още изглежда гладно, предложете му ново шише с адаптирано мляко.

Как ще се отрази дохранването с адаптирано мляко на бебето ми?

Ако започнете да дохранвате редовно, бебето ви може скоро да откаже гърдата. Шишето пуска млякото по-бързо от гърдата, затова ако бебето ви яде ентусиазирано, може просто да предпочете бързата система за доставка на шишето. Също може да забележите, че бебето ви изчаква малко повече, преди да се изходи след ядене с адаптирано мляко. Това е, защото бебетата не смилат адаптираното мляко толкова бързо, колкото смилат кърмата и е по-вероятно да се чувстват заситени по-дълго време.

И най-накрая, изпражненията на бебето ви ще са подчертано по-различни, ако приема някакво адаптирано мляко. Те ще са по-твърди, отколкото са били, когато е пило само майчина кърма, приблизително с консистенцията на фъстъчено масло.
Те също ще са жълтокафеви или кафеви на цвят, ще имат силна миризма, и вероятно ще са по-нарядко, отколкото когато е пило само кърма.

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash

Не е необичайно за бебе, хранено с адаптирано мляко, да има по няколко дена без изхождане, защото се съдържа повече казеинов протеин в адаптираното мляко и това има тенденция да забавя нещата. Ако повърнатото или изпражнението на бебето съдържа следи от кръв, след като сте въвели адаптирано мляко, обадете се на педиатъра си. Това са следи за нетолерантност към млякото.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ