Напишете дума/думи за търсене

Сани Жекова с щерката сменят планината с море

Александра Жекова заведе малката Христина на топло

Бившата сноубордистка изчаква снега у нас на Канарите

Най-добрата сноубордистка в историята ни Александра Жекова смени планината с морето, при това в компанията на дъщеря си Христина. Това, разбира се, не е нещо необичайно, стига да не се случваше в средата на януари. През целия си живот Сани винаги е била по белите писти в това време на годината, че понякога и през лятото, когато е била на лагери в Алпите.

Жекова и порасналата й вече дъщеря прекарват студените у нас дни на Канарските острови, похвали се самата олимпийка. Тя си пусна поредна снимка от красиво място, което посещава. Според самата Александра, най-доброто наследство, което човек може да остави на децата си, е да им покаже света и да ги остави сами да правят изборите си в живота. И Сани заедно със съпруга си Христо нямат спирка. През лятото семейството се настани в кемпер, с който със седмици обикаляха съседна Гърция и признаваха, че това ги прави наистина щастливи. По-запознатите с "белите" спортове знаят, че още докато беше активен състезател, Сани също обичаше да пътува до екзотични места. Едно от тях бе Австралия и по-специално Големия бариерен риф, където неуморно се гмуркаше сред коралите, пъстрите риби и опасните акули. Кайт-сърфингът също е сред любимите й занимания от времето, преди да забременее. Но не само приключения на морското равнище са в амплоато на сноубордистката. Планината я влече дори повече, при това не само през зимата - тя обича да се разхожда из дебрите и често показва кадри сред раззеленени дървета, също както и сред заснежени, според сезона.

Сани и Христо с бебето летуваха в Гърция
Сани и Христо с бебето летуваха в Гърция

Жекова, която през тази година е лице на кампания за борба с демографския срив, признава, че семейството иска да има още деца, но на този етап тя не може да си позволи това. Грижите за наследниците изискват много време и усилия, а Сани трудно може да си го позволи. Причината е, че има амбицията да развива школата по сноуборд, която имат с баща й Виктор, който й бе и треньор. Затова и малката Христина, макар и на годинка и три месеца, вече ходи на ясла. За Сани това е идеална възможност да работи като бизнес комуникатор и маркетинг специалист, а когато има сняг, и като треньор.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ