Напишете дума/думи за търсене

Първи Св. Валентин с бебе вкъщи - какво да правим?

Някога Купидон е поразил вас и партньора ви. Влюбихте се, направихте това, което правят много двойки и сега имате бебе.

Въпреки че новият член на семейството със сигурност е добавил малко стрес към връзката ви, Свети Валентин е идеалното време да се отпуснете и да се насладите един на друг. По-лесно да се каже, отколкото да се направи, нали? Разбира се, романтиката може да бъде малко по-неуловима с новородено в картинката, но има няколко прости начини да подправите деня си (и нощта).

Планирайте напред

Разбира се, изненадите могат да бъдат сладки, но когато сте родител със забързан график, изготвянето на планове предварително гарантира, че вие и вашият любим можете да се изплъзнете, за да направите нещо специално. Помислете за дейности, които и двамата ще харесате, и след това помолете партньора си да отдели малко време. Вашата основна цел е да се отдръпнете от хаоса на родителството - дори и да е само за час - по какъвто и да е начин. Партньорът ви ще оцени усилията ви.

Преоткрийте романтиката

Съвременният маркетинг би ни накарал да повярваме, че Свети Валентин е свързан със сантиментални картички и екстравагантни подаръци - но в действителност празникът е възможност да върнете вашите взаимоотношения в центъра отново. Докато дузина рози, кутия шоколадови бонбони и вечеря на свещи са чудесни начини да привлечете партньора си, помислете как можете да покажете любовта си по други, по-прости начини.

Чистата спалня, оправено легло, свещи и тиха музика са доста романтични, когато сте свикнали с памперси, бутилки, купища пране и мръсни чинии. След като бебето заспи, посветете това време на себе си и си създайте романтична обстановка.

Бъдете креативни

Подарете време. Помислете какво обича да прави партньорът ви, но не е имал шанс скоро. Наемете детегледачка за няколко часа или помолете някоя от бабите да гледа малчугана. Дайте свобода на партньора си да се наслади на йога, да се срещне с приятели или просто да се занимава с нещо любимо.

СНИМКИ: Pexels
СНИМКИ: Pexels

Помогнете на партньора си да се почувства специален

Родителството е трудна работа, затова направете, каквото можете, за да помогнете на любимия човек да се почувства специален отново. Задайте романтично настроение веднага, като поставите картичка за Свети Валентин под възглавницата. Надградете, като скриете допълнителни любовни бележки в джоба на палтото, куфарчето, чантата за фитнес и други места. Продължете тенденцията през деня, като изпращате кратки текстове или имейли, напомнящи на партньора си колко го оценявате.

Свети Валентин може да бъде толкова специален или скромен, колкото искате. Най-голямата грешка е да не признаете деня изобщо само защото бебето е тук. Дори животът да е бил стресиращ с всички промени, породени от родителството, помислете какво прави партньора ви уникален. Задълбочаването на интимността ви е това, за което става въпрос.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ