Напишете дума/думи за търсене

Историята на Богдан, който имаше мозъчен тумор

Петгодишният Богдан пристига от Сърбия в турската болница Acibadem заедно с родителите си през лятото на 2022 г., за да се лекува от мозъчен тумор.

Диагностицирането на мозъчен тумор без съмнение е събитие, което преобръща живота на пациента и цялото семейство. А когато пациентът е едва на пет години е още по-тежко. За родителите няма по-голям кошмар – вашето до вчера здраво дете има тумор в мозъка.

Малко преди поставянето на диагнозата, бащата забелязал несъзнателни движения на ръцете и втренчен поглед, докато Богдан играел с играчките си. Поради влошаване на пристъпите детето е откарано за изследвания в неврохирургичното отделение на болницата в града. Ядрено-манитният резонанс показал наличието на мозъчен тумор. Това било голям шок за родителите. „Веднага започнахме да търсим най-добрите неврохирурзи в нашата страна. Посетихме няколко специалисти в Сърбия, които предложиха различни планове за лечение на Богдан. Докато обмисляхме възможностите, мой приятел научил за състоянието на сина ми. Обади ми се и предложи болница Acibadem в Турция. Той е работил като интериорен дизайнер за информационния офис на Acibadem в Белград и така е имал възможността да се запознае с някои от служителите в офиса“, разказва бащата на Богдан.

Така родителите на Богдан посетили офиса на Acibadem в Белград и предоставили медицинските документи по случая. Документите незабавно са изпратени на професор Мемет Йозек, ръководител на Катедрата по неврохирургия на университета Acibadem. Това е един от най-известните и реномирани специалисти по детска неврохирургия в света. На следващия ден професорът отговорил с имейл до служителите в информационния офис относно плана за лечение, който предлагал за тумора на Богдан. Майката на момчето разказва: „След като потърсихме информация за болница Acibadem и проф. Мемет Йозек, открихме, че те имат най-квалифицираните екипи от онколози и хирурзи с опит в педиатричните мозъчни тумори. Те са лидери в грижите за пациентите. Пациенти от цял свят пътуват да бъдат лекувани от този екип“. В крайна сметка, семейството решава да замине за болница Acibadem и да се срещне с проф. Йозек.

Професорът обяснява плана за лечение и заявява, че предвид местоположението, екипът вероятно ще успее да премахне целия тумор. Два дни по-късно Богдан претърпява мозъчна операция. Родителите му, разбира се, са под сериозен стрес. Следобед на същия ден, проф. Мемет Йозек и екипът му ги посещават в стаята за възстановяване и обясняват, че са успели да отстранят тумора изцяло. Освен това, мозъчният тумор се оказва доброкачествен. Това означава, че Богдан няма нужда от по-нататъшно лечение, като химиотерапия или лъчетерапия. Това е краят на лечението.

„Радвам се, че избрахме болница Acibadem. Богдан получи най-съвременно лечение“, казва бащата на детето. „Днес синът ми се чувства отлично. Оценяваме усилията на неврохирурга, онколога, невролога, физиотерапевтите и всички други, които помогнаха за излекуването на нашия обичан син“.

Acibadem е един от малкото педиатрични неврохирургични центрове в света, които обслужват най-сложните мозъчни заболявания в детска възраст. За повече информация можете да се свържете с информационните офиси на Acibadem:

Тел. 02 851 1228

https://acibadem.bg

www.facebook.com/AcibademHospitalsGroupBulgaria

  • Ключови думи: