Напишете дума/думи за търсене

6 причини детето ви да носи пижама

Снимка: Pixabay

Има ли нещо по-сладко на този свят от дете в пижама? Разбира се, че не!

Много родители обаче не намират това като достатъчна причина, за да се борят след изтощителен работен ден със съкровището си, за да облече детската пижама.

Скорошно проучване на Центъра за контрол на заболяванията установило, че 50 от 70 милион американци страдат от синдром на нередовния сън.

Д-р Джоди Миндел от Центъра по съня към Детската болница във Филаделфия посочва, че 20 до 30% от децата изпитват проблем със съня. Според нея недостатъчният или некачественият сън има дългосрочни последици за здравето и тези въздействия могат да се отразят на цялостната ни продуктивност.

В тази статия ще разгледаме как носенето на пижама се отразява благоприятно за децата и защо е важно да я носят, когато спят.

1. Предпазват тялото от изстудяване

Понякога се случва в съня си детето да се отвие и родителят да не забележи. Такива ситуации могат да доведат до изстудяване или разболяване на мъничето.
Пижамите покриват тялото на детето включително ръцете и краката, откъдето се губи най-много топлина през нощта. Така спящото дете е предпазено от изстудяване на крайниците и разболяване.

2. Придава комфорт по време на съня

Удобството е изключително важно за по-лесното заспиване и по-продължителния сън, от който се нуждаят всички деца.

С правилната пижама според сезона малчуганът ще се чувства комфортно и ще се наслади на прекрасен спокоен сън.

3. Подобрява кръвообращението

По време на сън тялото се детоксикира чрез потене. Това важи и за подрастващите.

Пижамите са изработени от мека и удобна материя, която освен че придава комфорт по време на сън, помага за попиването на всички токсини, които отделя тялото. Това подобрява кръвообращението, което води до свежо събуждане на сутринта.

4. Хигиена
Здравето на децата е едно от най-важните неща за всеки родител. Затова те обръщат особено внимание на хигиената и най-вече обстановката, в която детето спи.
Немислимо е по време на следобедната си дрямка, мъничето да носи същите дрехите, с които си е играло навън. Сменянето на ежедневното облекло с пижама предпазва детето и леглото му от бактериите, които са се закачили по дрешките му.

5. Подобрява паметта

От древни времена се знае, че добрият сън помага за развитието на мозъка. Това важи с пълни сили и за подрастващите.

Спокойният сън и доброто кръвообращение, за които допринася носенето на пижама, спомага за оросяването на мозъка. Това съответно помага на децата да развият по-остър ум и богато въображение, което ще е от полза, когато пораснат.

6. Учи на дисциплина

Всеки родител иска да научи детето си на рутинни навици, които да прилага в живота. Точно както къпането, четенето и миенето на зъби, преобличането за сън трябва да е навик, който децата трябва да усвоят от малки.

Добър опит в усвояването на тази рутинна процедура е взимането на пижама с любим анимационен герой или животно. Така детето само ще иска да я облече преди всяко лягане.

Откъде да закупим качествена детска пижама?

Онлайн пространството предлага бърз и лесен достъп до специализирани магазини за детски дрехи, в които се предлагат нощници от първокласна материя. Пример за такъв е Carnivalkids.com, който предлагат богато разнообразие от пижами за подрастващи и има филтър, който помага за по-лесното намиране на подходящата нощница спрямо сезона, акцента, и размер спрямо възрастта.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ