Напишете дума/думи за търсене

5 неща, които отличават детето зодия Лъв

Ако сте родител на дете зодия Лъв, ви предстои да се сблъскате с неговата ярко изразена натура и лидерски качества. 

Представяме ви 5 неща, които трябва да знаете за малчугана зодия Лъв.

Детето Лъв и любвеобилно

Лъвът е слънчев знак и, като всички такива - той свети, топли и блести. От съвсем рано детето ви ще жадува за внимание и обич и бъдете сигурни, че ще го получи. Лъвчетата са много умели в това да привличат вниманието на мама, но е по-вероятно да използват за това чара си. Те дават обич, за да получат още повече обич в замяна. И това със сигурност ще ви хареса.

Обича да е център на вниманието

От съвсем малко детето Лъв търси възхищението и обожанието на семейството си, на връстниците си, на познатите си. Обсипвайте го с похвали и аплодисменти, окуражавайте го. По-големите деца от зодията имат склонност да се хвалят и перчат. По-добре е да ги извикате и да им обясните какво е редно да се прави насаме, отколкото да ги злепоставяте на публично място. Това ще нарани чувствата им.

Детето Лъв е лидер

Детето Лъв е ентусиазирано, енергично и пълно с идеи. То е перфектният лидер от съвсем ранна възраст. Но това усещане за превъзходство и стремеж към водачество може лесно да се превърне в наглост, така че насърчавайте своето мъниче понякога да отстъпва позицията на водач. Намерете начин да го научите да работи в екип или го запишете например в колективни спортове, скаутски клуб и други. Така ще се научи както на отговорност, така и на допълнителни социални умения.

То смело

Разбира се, че детето от тази зодия не е страхливо! То ще бъде физически и психически силно и безстрашно. Тези прекрасни качества обаче могат да се превърнат в проблем в ранна възраст, ако го направят прекалено дръзко и склонно към необмислени приключения и рискове. Внимавайте какво прави и се погрижете да го научите да премисля, преди да предприеме нещо, дори това да е обичайното катерене по дърво.

Не приема лесно загубата

Още от съвсем малко вашето лъвче е гордо и уверено и не желае да приеме провала като възможност. То никога не се отказва. Ще падне сто пъти от колелото си, но няма да признае, че не умее да го кара. Но понякога може и да се откаже от предизвикателството, вместо да признае поражението си. Научете мъничето си, че грешките са полезни, защото от тях се учим. Че не е важен резултатът, а усилието. Че трудът в крайна сметка се възнаграждава.

СНИМКИ: Pexels
СНИМКИ: Pexels

Всяко дете е прекрасно и има своята индивидуалност и таланти, независимо от зодията си. Ако имате Лъвче у дома, му се радвайте и развивайте неговата силна личност.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ