Напишете дума/думи за търсене

5 идеи за незабравим Великден за децата

Великден е един от най-дългоочакваните и любими празници за децата.

Не само заради почивните дни и евентуалното хубаво време навън. Празникът е вълнуващ за малките, заради трепетното желание на всички мъници да се включат активно в подготовката по посрещането на най-светлия християнски празник. Кога друг път ще можете заедно да месите тесто, да варите и боядисвате яйца и въобще... Веселба! Но за да направите празника още по-необикновен и запомнящ се за детето, ето ви няколко интересни идеи.

Боядисване на яйца с приятелчета

Това несъмнено е една от най-обичаните и очаквани от всички традиции. Вместо да боядисвате яйца семейно, направете го и приятелски. Поканете приятелските ви семейства с деца, съберете се заедно и боядисвайте. Колкото повече, по-весело! Ако пък времето е хубаво, можете да го направите навън. Не забравяйте да позволите на децата да се цапат колкото искат – поне на днешния ден!

Посадете дръвче

Няма по-хубаво усещане за едно дете от това да почувства, че е значимо. А каква по-добра идея от това да запретнете заедно ръкави, да излезете на двора или близкия парк и да посадите дръвче. Един красив и съзидателен акт, който ще възпита у мъничето ви любов и уважение към възраждащата се природа. Това е един благороден жест, който ще отвори сърцето и очите му за всяко живо създание на планетата.

Научете нещо ново

Намерете време през празничните дни, докато сте у дома, и запознайте любопитния малчуган със събитията от библейските предания. Подарете му детска книжка с илюстрации, описващи живота на Исус Христос. Ако пък е по-голям, книжка с увлекателно описание на събитията от Новия завет би разширило кръгозора на познанията му относно християнските празници.

Включете го в готвенето

Вместо да се карате, че детето обича да рови в интернет и да играе безсмислени игри, възложете му важна мисия! Превърнете го в кулинарен шеф със задача да се разходи виртуално по света и да открие любопитен великденски ритуал, който да пренесете и във вашето семейство. Насърчете го да намери интересни рецепти за Великден и да приготвите заедно някоя от тях.

Организирайте лов на яйца

Можете да го организирате с майките на съседите, колегите или приятелите на вашите деца, не е трудно да го подготвите.  Намерете открито външно пространство или къща с достатъчно място, за да играете удобно. Купете лакомствата, които ще скриете. Може и да не са традиционните шоколадови. Може да са по-екзотични плодове или нещо сладко, но здравословно. Сега има голям избор дори и в магазина. Направете хартиени кошници или помолете останалите семейства да носят чанти. Помислете предварително как ще ги скриете и изберете време за това. А след това се потопете в забавлението - кой ще намери повече лакомства и дали ще ги сподели с останалите. Гарантираме ви, че детето ви ще прекара един незабравим Великден.

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash
  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ