Напишете дума/думи за търсене

Красиви имена за момиче, вдъхновени от Цветница

Един от най-хубавите празници в българския традиционен календар е Цветница, наричана Цветна Неделя. 

Ако все още не сте избрали име за вашето малко момиченце, ви даваме някои предложения.

Аяна

Името означава красиво цвете, ярка и креативна. 

Вероника

Верониката е много красиво цвете, имащо лечебни свойства. Името означава още "носи победа". Ако искате момиченцето ви да успява с лекота в живота, то е чудесен избор.

Далия

Далия е име на цвете, което напомня за бляскава и завладяваща жена. Легендата разказва, че испанският завоевател Ернандо Кортес за пръв път е имал възможност да се наслаждава на чудните цветове на далията.

Жасмин

Името символизира елегантност и носи екзотичен дух. Любопитен факт е, че цветето жасмин е било едно от любимите цветя на Мерилин Монро, а според езика на цветята символизира още семейното щастие.

Камелия

Произходът на красивото цвете камелия идва от Япония, то цъфти в най-различни цветове и нюанси. Притежава прекрасен аромат и завиден чар. 

Лиана

Това е грациозно име за момиче, вдъхновено от тропическо цвете лиана с произход Бразилия. Красивата лиана обича слънцето и е изключително топлолюбива.

Лилиан

Това име е символ на чистота, нежност, невинност и красота. Лилиан означава "чиста". Лилиан е известно цвете със своите целебни качества. Това име е чудесен избор за вашето момиченце.

Маргарита

Името Маргарита е символ на чистота, радост, любов и невинност. Наименованието на цветето Маргаритка е от гръцки произход или по-точно идва от гръцката дума, използвана за перла. Нежно, звучно и фино за вашата сладка маргаритка!

Невена

Невенът е сред най-популярните цветя у нас, имащо лечебни свойства. Името означава очарование, красота и обич.

Ралица

Цветето Ралица е наричано още "кралицата на сините цветя". Притежателките на това име са слънчеви, засмени и дружелюбни.

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash

Роза 

Името символизира красота, ухание и любов. Ако искате да имате необичайно име за вашето момиченце, тогава може да се спрете на името Роза.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ