Напишете дума/думи за търсене

4 начина да боядисваме яйца заедно с децата

Великден чука на вратата. Време е за подготовка и празнуване, но най-вече – за прекрасни семейни преживявания и спомени по време на боядисването на яйцата.

Нужно е само малко въображение и желание, за да участват децата във всички дейности и забавления, без значение от възрастта им. Няма нищо по-хубаво от това семейството да е заедно в празничната подготовка. Ето няколко полезни съвета, с които да превърнете боядисвайнето на яйца в щуро забавление за малки и големи. 

С флумастери или пастели

Извадете каквито и да са флумастери или пастели и дайте на децата по едно изстинало сварено яйце, което да нашарят, докато вие боядисвате останалите. Оставете ги да рисуват това, което пожелаят и умеят. Дори резултатът да е просто разноцветни драсканици, които продължават по ръцете и дрехите - какво пък толкова? Все пак няма да носите яйцето на изложба, а флумастерите се перат лесно.

Най-важното е, че ще дадете на детето шанса да се почувства полезно и да се забавлява заедно с вас. Това със сигурност е по-добре, отколкото да вложите време и усилия да го гоните от масата с боите.

С лепенки

Още по-лесен вариант е да дадете на малчугана стикери или шарено тиксо, с които да облепи яйцето. С това може да се справи всяко дете над едногодишна възраст, ако му помогнете мъничко. Не е задължително да използвате великденски мотиви, нито да очаквате прецизно подредени и залепени елементи. Просто изберете любимите картинки на детето и го оставете сам да реши къде какво да сложи. Гарантираме ви, че след процедурата ще имате един горд, сияещ собственик на най-красивото яйце на света.

Рисуване с восък

Това е стара, но проста техника, подходяща и за най-малките. Дайте на детето тънка свещ и го помолете да нарисува нещо лесно върху яйцето. След това боядисайте по обичайния начин. Местата с восъка ще останат неоцветени и рисунката на детето ще се появи като с магия. Представете си колко изненадано ще бъде то.

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash

С четка за рисуване

Ако детето е малко по-голямо и умее да рисува с четка, оставете го да я топи в боите за яйца и да рисува. За най-добър ефект ще трябва яйцето да е топло и да го оставяте да изсъхва след всеки нов цвят. Така ще дадете време на боята да подейства и да не се прелеят цветовете.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ