Напишете дума/думи за търсене

5 идеи за детски забавления на Великден

Най-ярките великденски спомени за децата са свързани със забавните игри за намиране на шарени яйца, шоколадови пиленца и зайчета или други лакомства, скрити на тайни места.

Ето няколко идеи как да организирате весело приключение за търсене и събиране на великденски съкровища в градината, на детската площадка или на някоя полянка.

1. Разпределете различните цветове яйца или шоколадови фигурки според възрастта и пола на децата, като преди търсенето им дайте инструкции кои са предназначени за тях. Например момиченцата или по-малките могат да търсят червени, оранжеви и лилави яйца и шоколадови пиленца, а момченцата или по-големите трябва да намерят жълти, зелени и сини яйца и шоколадови зайчета. Така ще им осигурите равен шанс за събиране на определените бройки, без да се бутат и карат. Ще поощрите работата в екип на децата и ще им дадете възможност да си помагат за тези съкровища, които не са в техния списък.

2. Подходящо е към яйцата за учениците в начални класове, да прикрепите различни букви, като им поставите задача да съставят думи след събирането им. Буквите могат да бъдат направени от хартия, да залепите стикери или да ги изпишете с маркер върху яйцето. Детето, което състави най-дългата дума, може да получи за награда допълнителни яйца или лакомства.

3. Начертайте карта за търсене на великденски съкровища. Няма по-интересна игра за децата от търсенето на скрити предмети по нарисувана карта, също като в пиратските истории. Използвайте цветни моливи за изобразяване на терена, изрезки от списания или стикери. Например, ако времето е лошо и организирате играта у дома, залепете картинки на маса, стол, полица и т.н.

Добре е да си запишете къде и колко предмета сте скрили и колко от тях са открити, за да сте сигурни, че накрая ще приберете всичко и след време няма да попаднете на стари парченца шоколад. 

4. Част от съкровищата могат да бъдат скрити с указания за намиране, които да са под формата на гатанка, името на любима играчка или пък заглавието на някоя книга в домашната библиотека. При намирането на първия скрит предмет може да има инструкция за намиране на следващия и така нататък. Така умело ще стимулирате мисловната дейност на децата и ще задоволите жаждата им за интересни и заплетени приключения.

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash

5. Подгответе малки поощрителни награди за участниците, като например лепенки на великденска тематика, книжки или фигурки за оцветяване и други изненади, които знаете, че вашите деца ще харесат.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ