Напишете дума/думи за търсене

5 неща, които никога да не казвате на жена без деца

„Жена, която не иска деца” става все по-широко прието понятие в обществото. Но все още има доста случаи, когато не всеки е готов да го приеме или дори да го разбере.

Много хора натякват мнението си за този избор, но в действителност тази преценка, казана гласно, може да бъде доста груба. Ето някои неща, които не е добре да казвате на жена, която е решила, че не иска да бъде майка или просто все още няма деца поради една или друга причина.

1. Никога няма да разбереш какво означава истинската любов, ако нямаш собствени деца.

Любовта е сложно чувство, което развиваме във времето. Някой може дълбоко да обича своите партньори, приятели и други членове на семейството. Други пък са истински отдадени на своите домашни любимци. Казването, че любовта между майка и дете е единствената истинска любов е доста повърхностно и нереално. В крайна сметка има много примери за взаимоотношения между родители и деца, които определено не биха били добри примери за подражание.

2. Детето ще промени живота ти към по-добро.

Промяната със сигурност ще дойде, но е трудно да се каже дали ще бъде добра или лоша. Не всички са в състояние да се справят с по-малко сън, напълно променена рутина, липсата на време за себе си и шумна среда. Когато решат да нямат дете, някои жени вземат това предвид и осъзнават, че няма да бъдат щастливи, ако направят този житейски избор.

3. Не си постигнала нищо, ако нямаш деца.

Обществото често представя бездетните жени като „дефектни”, а стереотипите продължават да натякват, че всяка дама трябва да има съпруг, бебе и семейство. Въпреки това женствеността не трябва да се определя от това дали някой е решил да се сдобие с това, или не. Усещането за пълноценност е различно за всеки.

4. Кой ще ми роди внуци?

Някои по-възрастни родители продължават отчаяно да задават този въпрос, но питането съвсем не е толкова невинно. Да имаш дете е голяма отговорност, която изисква много промени в живота на жената, така че натякването за внуци не е много тактично, макар и със сигурност да е постлано с добри намерения.

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash

5. Ще съжаляваш, когато остарееш.

Погрешно схващане е, че жените, които са решили да нямат деца, ще се почувстват самотни и неудовлетворени от живота си на по-късен етап. Но жените без потомство имат много неща, които им носят щастие в дългосрочен план.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ