Напишете дума/думи за търсене

Защо децата трябва поне веднъж да отидат на детски лагер?

Източник на изображението: ЛъкиКидс

Детският лагер е място, на което малчуганите могат да се забавляват на воля, да намерят нови приятели и да получат много полезни знания. 

Там те успяват да се откъснат от непрестанното стоене пред  компютъра и го заменят с физическа активност и извънкласни занимания. А и почивката сред природата е зареждаща и здравословна. 

Много родители обаче са изправени пред въпроса как да изберат най-добрия детски лагер за своето съкровище. 

Ако и вие сте сред тези родители и се притеснявате дали лагерът, на който се спрете, ще допадне на вашето дете, нашият съвет е преди да предприемете някакви действия, да разгледате предложенията на летните лагери, да проучите внимателно условията, програмата и възможностите, които се предоставят на малчуганите.

През последните години например много популярни у нас са летните лагери с изучаване на английски език като Международния детски лагер разположен в курорта Банско. 

Лагерът е подходящ за момчета и момичета на възраст от 5 до 15 години, а програмата му е съобразена със световните стандарти за чуждоезиково обучение за повишаване на лексикалното, граматическо и стилистическо ниво по английски език.

Още по-хубавото е, че самият лагер е разположен в един от най-удобните и комфортни петзвездни хотели в Банско, който разполага с перфектни условия за отдих, спорт и обучение.

Защо децата трябва поне веднъж да отидат на детски лагер?

Нови запознанства с други деца

Малчуганите са много по-адаптивни и бързо намират нови приятели в лагерна обстановка. Това подобрява техните комуникационни и социални умения. 

А и детските психолози твърдят, че връстници обучават връстници е успешен метод в училищна и извънучебна среда. Това ги прави по-толерантни и самостоятелни, което е изключително важно за младото поколение.

Източник на изображението: ЛъкиКидс
Източник на изображението: ЛъкиКидс

Получаване на полезни знания 

В международните детски лагери като този в Банско работят преподаватели с богат опит и висока квалификация. Те са с чуждестранен опит в преподаването на английски език, а преподавателската им програма е насочена към интензивно езиково обучение, което е съобразено с възрастта на лагерниците. 

Не е за подценяване и фактът, че лагерите за деца с изучаване на английски език разполагат с прекрасна база, оборудвана  с  интерактивни зали с компютри, таблети, електронна дъска и други екстри за модерно и иновативно обучение. 

Основната цел на екипите от професионалисти е да разгърнат потенциала и да провокират креативно мислене във всяко дете, а програмите на този тип лагери следват световните образователни стандарти и методи за извънкласни занятия. 

Децата имат възможност да реализират разнообразни проекти, за да усъвършенстват своите познания в различни научни области и сфери на живота. 

Родителите имат възможност да получават обратна информация за обучението на своите мъници, а всеки лагерник получават сертификат за усвоените знания.

Източник на изображението: ЛъкиКидс
Източник на изображението: ЛъкиКидс

Много летни забавления      

Неразделна част от всеки детски лагер са занимателните игри и активности сред природата. 

В международните лагери като детския лагер в Банско децата спортуват активно и могат да избират дали да се впуснат в занимания като риболов, конна езда, колоездене, стрелба с лък или искат да се насладят на готварство, йога, плуване, футбол. 

В края на деня за лагерниците се организират  филмови вечери, пижамени партита, дискотеки, гала вечери и още куп други забавления.  

Източник на изображението: ЛъкиКидс
Източник на изображението: ЛъкиКидс

Основните принципи, на които се учи всяко дете, което посещава летен лагер, са толерантност, милосърдие, честност, търпение, съпричастност и уважение към другите. 

Екипният подход е застъпен в занимателните часове и в обучението по английски език. Но всяко момиче и момче в лагера получава индивидуална грижа от преподавателите и от целия екип.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ