Напишете дума/думи за търсене

Смути против подуване

Всеки знае неприятното усещане на подуване в стомаха, което е в състояние да провали и най-хубавото събитие или просто да направи деня ви по-напрегнат.

Представяме ви една лесна рецепта за смути, което ще ви помогне в този момент.

Необходими продукти:

1 банан

1 краставица

няколко малки парчета пресен джинджифил

1 шепа лед

1/2 чаша кокосова вода

Начин на приготвяне:

Сложете всички съставки в блендер и миксирайте до получаване на гладка смес. При по-сериозно подуване добавете 1 с.л. оцет от ябълки към микса.

Защо това смути помага?

Бананите са с високо съдържание на калий. Той помага да се регулират нивата на натрий, което предотвратява задържането на вода. Твърде много натрий е голяма причина за подуване, така че бананите, както и други храни с високо съдържание на калий спомагат за предотвратяването на подуване на корема.

Кокосовата вода, както бананите, е с високо съдържание на калий. Джинджифилът пък е естествена противовъзпалителна храна. Успокоява храносмилателната система и отпуска мускулите на храносмилателния тракт, което ви предпазва от подуване.

СНИМКИ: Pexels
СНИМКИ: Pexels

Ябълковият оцет е супер средство за намаляване на газовете и подуване на корема, но да се използва в краен случай. Така че, ако имате сериозни проблеми, за да намалите подуването си, добавете ябълков оцет към своето смути.

Източник: happyhealthymama.com

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ