Напишете дума/думи за търсене

Как да се справим с непослушно дете?

На всеки родител се е случвало да се налага да се справя с неприемливо поведение на детето си. Понякога ситуацията може да ескалира дотолкова, че да не съумеете да запазите самообладание. Следващата поучителна история ни показва как да се справим с непослушно дете.

Жена в магазин за хранителни стоки се натъкнала на дядо и неговото доста непослушно 3-годишно внуче. Възрастният човек едва се справял. Детето крещяло постоянно и искало бонбони в секцията за сладки неща, плодове при рафта с плодове и зеленчуци и т.н.

Междувременно, дядото се опитвал да успокои ситуацията с тих и спокоен глас: „Спокойно, Албърт, няма да се бавим много. Спокойно, човече.“ Последвал още един изблик от страна на детето. „Всичко е наред, Албърт, само още няколко минути и излизаме. Дръж се, човече!“, продължил възрастният.

На касата малкият започнал да вади продукти от количката и да ги хвърля. Дядото отново казал: Албърт, Албърт, успокой се. Не се разстройвай. Ще се приберем след пет минути. Запази хладнокръвие“.

Жената била наистина впечатлена. Когато и двамата излезли навън, тя отишла при дядото, който натоварвал продуктите в колата си. „Господине, не е моя работа, но вие се справихте невероятно в магазина. През цялото време запазихте самообладание, без значение колко шумно или проблемно бе детето. Просто спокойно му казвахте, че всичко ще е наред. Албърт е голям късметлия, че има дядо като вас.“

„Благодаря ви, госпожо – казал старецът. – Но аз съм Албърт. Малкият пакостник е Стийв“.

Източник: BrightSide.me

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ