Напишете дума/думи за търсене

Защо инстинктивно държим бебето на лявата страна?

Дълго време се шегувах за моя "бебешки бицепс". Имаш го и ти нали, този на ръката, в който винаги държиш бебе.

Едната ръка, става непропорционално силна. Това е истински феномен, уверявам ви. До този ден, въпреки че най-малката ми е на две години, все още го имам. И знам, че не съм сама - много майки мои приятелки го имат.

Сега открихме, че всъщност има супер научна причина защо повечето детегледачи имат склонност да държат бебе от едната страна.

Според изследването между 70% и 85% от жените са склонни да държат бебетата си от лявата страна. Може да мислите, че това е така, защото повечето майки са десничарки, но дори онези, които са левичари, са склонни да държат бебетата си повече вляво.

Сега помислете от коя страна държите най-много бебето си. Лявата ли е? Така е, нали?

СНИМКИ: iStock
СНИМКИ: iStock

Едно проучване предполага, че причината, поради, която повечето хора са склонни да държат бебета от лявата си страна, е свързана с това как работи мозъкът. Нашата лява страна изпраща сигнали към дясната страна на мозъка, която е отговорна за задачи като четене на социални знаци, фокусиране на вниманието ни върху едно нещо и изграждане на връзка.

В дясната страна на нашия мозък се подхранват сигнали от лявата страна на нашите визуални и слухови полета, търсейки знаци от околната среда, сканиращи лица и превеждайки тези знаци в посланията в нашия мозък.

Така че, като държим буквално око и ухо на нашите бебета отляво, дясната страна на мозъка е в състояние да върши своята работа по-добре, непрекъснато оценявайки дали децата ни са добре, дали се нуждаят от нещо. По принцип дясната страна на мозъка ви е по-подходяща да се грижи за бебетата, но се нуждае от сигнала на лявата, за да й каже какво да прави.

Източник: Babble.com

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ