Напишете дума/думи за търсене

Мъж губи съпругата си при раждане. Мисли да се откаже от бебето, докато не вижда това…

Дейвид губи съпругата си Джоан при раждането и дори не може да погледне бебето им или да прегледа нейните неща. Но след като работи с терапевт, той най-накрая започва да сортира вещите ѝ. 

Той зарежда телефона ѝ и открива няколко текстови съобщения, които променят всичко.

— Въпреки всичките ни усилия, не успяхме да спасим жена ви. Няма я, сър.

Тези ужасни думи минаваха през ума на Дейвид няколко пъти на ден от раждането на бебето му, красива дъщеря. Но той дори не можа да я погледне, след като излезе от болницата. Той беше толкова унищожен, че неговата скъпа Джоан вече не беше жива. За щастие, майка му пое и гледа бебето, доколкото е възможно.

Дейвид направи минимума, толкова дълбоко в скръбта си, че не можеше да види нищо. Но един ден майка му се насити и му нареди незабавно да отиде на терапевт. Той се съгласи и започна да ходи, преодолявайки отчаянието си.

Най-накрая се усети, че има светлина в края на тунела и, въпреки че думите на лекаря все още често се въртяха в ума му, той вече не беше толкова засегнат.

Майка му се гордееше с него, но Дейвид все още не смееше да държи бебето си. Той все още го отработваше с терапевта. “Може би ще я прегърна някой ден. Или може би просто трябва да я дам на някой, който би бил по-добър родител.”, мислеше си той понякога.

Но Дейвид поклати глава, разсейвайки бързо тази мисъл. Днес беше за нещо друго. Имаше нещо друго наум. Беше време да прегледам нещата на Джоан, да ги подредя и да даде някои за благотворителност.

Той дори не беше докоснал болничната й чанта от деня, в който я донесе у дома с бебето. Беше твърде болезнено. Но за първи път от 3 месеца той най-накрая беше достатъчно смел. Отвори чантата и намери мобилния ѝ телефон вътре. Беше се изключил по време на раждането и не беше зареждан оттогава.

Включи телефона, след което започна да рови дрехите на Джоан. Час по-късно той отново грабна телефона и забеляза няколко пропуснати обаждания и няколко съобщения.

Първоначално някои бяха поздравителни, защото приятелите на Джоан знаеха, че е започнала да ражда. Но една от нейните приятелки, Мелиса, продължаваше да пише съобщения дори след като новината за смъртта й достигна до целия им социален кръг.

„Не само на мен ми липсва“, помисли си той, докато прелистваше съобщенията, усмихвайки се, че жена му има страхотни приятели. Но нещо в един от текстовете го накара да се намръщи.

“Жалко, че пожертва живота си…”, пишеше Мелиса.

Дейвид не разбра. Джоан почина поради неочаквано усложнение. Но нещо в това съобщение изглеждаше странно. Сякаш Мелиса е знаела, че Джоан ще умре при раждането. Трябваше да разбере повече, затова превъртя до началото на разговора им.

Повечето от съобщенията бяха за бременността на Джоан, колко е развълнувана, колко завладяващо е, как нейното бебе ще бъде най-доброто, най-красивото на света. Но след няколко месеца съобщенията се променяха.

“Лекарите казаха нещо страшно“, пишеше Джоан.

“Какво? Какво става? Добре ли си?”, попита я Мелиса с видима загриженост в текста й.

“Казаха, че имам високо кръвно и може да развия прееклампсия по-нататък. Лекарят каза, че трябва да прекъсна бременността.”

“Не! Скъпа, това е ужасно. Но какво ще стане, ако умреш? Какво каза Дейвид?”, питаше Мелиса.

“Той не беше с мен. Не съм му казала. Толкова много иска дете. Опитваме се от 10 години, Мелиса. Не мога да махна това бебе. Мечтата му е да бъде баща“, контрира Джоан.

“Джоан, можеш да умреш! Той не би искал това. Той те обича!”

“Знам, Мел. Но това е нашето бебе. Обичам го. Ще рискувам”, пишеше жена му.

Дейвид не можеше да повярва. Жена му беше рискувала живота си въпреки предупрежденията на лекаря, за да му угоди. Беше истина. Той умираше от желание да стане баща, а сега се чувстваше засрамен. Не беше пипал бебето си от болницата.

Останалата част от текстовия разговор се състоеше от това, че Мелиса пита Джоан дали се чувства добре. Джоан винаги отговаряше, че се чувства страхотно, но лекарят казал, че може да няма никакви симптоми. Дейвид не можеше да си спомни дали лекарите са казали нещо за прееклампсия, но спря да слуша, когато му казаха, че жена му е мъртва.

СНИМКИ: Pexels
СНИМКИ: Pexels

— Какво ще правя сега? — попита той, оставяйки телефона. — Ще оставя ли майка ми да отгледа бебето, за което Джоан пожертва живота си, за да ми го даде?

Дейвид избухна в сълзи, но този път не се удави в самосъжаление. Този път сълзите му бяха освобождаване, благодарност към покойната му съпруга за нейната саможертва и символ на решителност. Той щеше да бъде най-добрият баща в света. Дъщеря им, Джорджина Джоан Сандърс, щеше да расте, заобиколена от тонове любов и приказки за своята невероятна майка. Щеше да се увери в това.

Той грабна телефона си и набра майка си.

— Мамо, върни ми бебето. Вече съм готов.

— О, слава богу! — въздъхна по-възрастната жена, почти започвайки да плаче.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ