Напишете дума/думи за търсене

Нещата, които да не забравяме в трудните моменти

Проблемите не подбират. Дори и най-успешните и известни хора страдат от същите нещастия, от които и ние. Макар че често гледаме снимките им и си мислим: „Той няма за какво да се оплаква“.


Не забравяйте, че всички страдаме еднакво. Единствената разлика е, че някои от нас се оплакват и хленчат през цялото време, а други крият болката си. Това че животът понякога е болезнен, не означава, че в същото време не може да бъде красив. Дори когато проблемите и неприятностите се стоварват върху главата ви, вие пак можете да бъдете щастливи. Всичко, което е необходимо, е промяна на гледната точка. Различен начин да видите това, което ви се е случило.

Всеки рано или късно се разочарова от хората.

Когато най-добрият ви приятел ви предаде или вашият партньор ви напусне без обяснение, сърцето ви се къса от болка. Струва ви се, че на никого не може да се вярва, че няма да имате нищо хубаво в живота.

Опитайте се да погледнете на случилото се от другата страна. Осъзнайте, че хората, които са ви разочаровали, не са нищо друго освен полезни уроци, които да ни помогнат да разберем нещо за себе си и за живота като цяло. Най-драматичните промени в живота ни настъпват, след като преживеем тежки разочарования. Те се превръщат в стимул за нашето израстване и ни помагат да вземаме правилни решения.

Не можем да променим миналото си.

Няма как да зачеркнете деня, в който сте взели решение да започнете да се срещате с човек, който впоследствие е разбил сърцето ви. Или да вземете друго решение, което не е било погрешно.

Бруталната истина на живота: миналото завинаги ще остане такова, каквото е било. Но това не означава, че не можете да промените бъдещето си! Защо миналото трябва да виси на шията ни с години, определяйки настоящите ни действия и нас самите?

Фактът, че сте се провалили, не означава, че винаги ще бъде така и занапред. Ние сами избираме сценария на живота си. Затова е възможно да промените живота си във всеки един момент - стига да искате. Оставете миналото зад гърба си и започнете да работите върху своето бъдеще. На чисто – с увереност, че всичко ще се получи.

Най-лошото нещо, което можем да направим за себе си, е да тровим съзнанието си с предположения и спекулации.

Например защо някой не ни е поздравил или не ни е отговорил на съобщение, защо не сме получили така очакваното повишение и т.н.

Вместо да се занимавате с подобна безполезна дейност, научете се да живеете в настоящето и да се наслаждавате на всеки миг от него. Не премисляйте всичко, изживявайте мига.

Позволете на времето да отговори на всички ваши въпроси. Ако се опитате да изземете неговата функция, ще се объркате още повече и ще се разочаровате.


Дори когато нещата изглеждат изключително зле, бъдете благодарни.

Колкото и налудничаво да звучи. Започнете деня си, като кажете "благодаря". За това, че сте будни, за разлика от хилядите хора на планетата, за които слънцето никога не е изгрявало. За това, че сте здрави и можете да вървите на собствените си крака. За това, че семейството и приятелите ви са живи и здрави. Благодарете просто за живота! В края на краищата той е прекрасен!

Най-лесният и ефективен начин да се отървете от отрицателните мисли е да благодарите на съдбата за всички онези неща, които имате. И го правете всеки ден!


Ако нямаше нощ, никога нямаше да можем да се любуваме на звездите в небето.

В живота на всеки човек се случват мрачни и страшни дни. Проблеми в работата, болести на децата, раздяла с близките, предателство... Този списък може да е безкраен.

Но всички тези изпитания само ни правят по-силни. Понякога е необходимо да преминем през болката и отчаянието, за да открием това, което е скрито дълбоко в нас. Нещо, което ще ни направи по-добрата версия на самите нас. Затова не се страхувайте от нощта. Защото след нея идва зората. И тя е красива!

Хората, с които прекарваме времето си, ни влияят много повече, отколкото можете да си представите. Дори и да не го забелязвате.

Ако около вас има позитивни хора, те ви вдъхновяват и просто няма място и време за отрицателни мисли. Но негативните хора са разрушителни и унищожителни. Тяхното вечно мрънкане и критикуване на всички и всичко краде щастието ви. Капка по капка.

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash

За да бъде животът ви щастлив, трябва да промените мисленето си.

Отрицателните мисли са като плевели. Те ще растат до безкрай, докато не ги "изтръгнете" всичките до един.

Затова се старайте да мислите позитивно през цялото време. Прогонвайте негативността и всичко, което ви дърпа назад, не ви позволява да растете и да се развивате. Винаги мислете за хубавите неща. И те ще дойдат.  

Източник: cluber.com.ua

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ