Напишете дума/думи за търсене

Какво отличава щастливата жена от вечно недоволната?

Има жени, които в по-голямата част от времето са лъчезарни и искрено щастливи.


Те също имат периоди на тъга и трудности, но сякаш са мимолетни и не се задържат в живота им. А има и такива, за съжаление болшинството, които винаги са недоволни от нещо, често са уморени (ако не и винаги), свикнали са вечно да преодоляват проблеми. Какви са разликите в навиците и действията на тези жени? Вижте в следващите редове.


Да знаеш къде отиваш

Жените, които обичат живота и животът ги обича, винаги имат собствен път, планове и цели, и следват този път.

Тези, които винаги са уморени, следват чужди пътищата и удовлетворяват чужди желания. Общественото мнение е много важно за тях, а собственото им е изградено върху длъжна съм и трябва.

Обкръжение
Обкръжението на жените, които обичат живота и животът ги обича, е ярко, положително, лъчезарно. Развиващо се и оптимистично.

Обкръжението на "уморените жени" се състои изцяло от "жертви", потънали в проблеми, вечно оплакващи се от живота. Обичайно е да се самосъжаляват.

Балансирано самочувствие
За жените, които обичат живота и животът ги обича, няма крайности. Те избират хармонията и равновесието, уважението към себе си и разбирането, че другите са добри хора. Те са любящи към себе си и благодарни за близките си. Лесно правят комплименти и споделят радостта си.

Недоволните жени се терзаят ту от гордост и високомерие, ту от усещане за пълна безполезност.

Отношение към критиките
Жените, които обичат живота и животът ги обича, имат навика да се сравняват само със себе си и да се развиват индивидуално.

"Уморените жени" имат навика да се сравняват с другите и или да завиждат, или да твърдят, че някой е по-зле.

Очаквания
Жените, които обичат живота и животът ги обича, нямат очаквания и "трябва" по отношение на другите. Те могат спокойно да попитат и напълно разбират, че може и да им се откаже. Свикнали са да задоволяват потребностите си по здравословен начин.

"Уморените жени" имат навика да чакат от другите удовлетворяване на нуждите им. А ако не се получи, се обиждат и имат претенции. Според тях е унизително да помолят за нещо.


Да не прощава, а да приема
Жените, които обичат живота и животът ги обича, не познават понятието прошка. Познават приемане и разбиране на другата страна. Никой не се нуждае от прошка, просто всеки гледа на света по свой начин. Прошката означава, че са се обидили, а обидата не им е присъща.

Недоволните имат навика да се обиждат и след това, в най-добрия случай, да изразходват огромно количество сили и енергия в своя вътрешен театър, за да простят. И при всяка възможност отново да напомнят от какво са били обидени.

Отношение към миналото
За жените, които обичат живота и животът ги обича, е характерно умението да извличат позитиви от опита. Да се учат от грешките и да си казват: "Добре е, че това ми се случи, направих си изводи, получих опит, във всяка ситуация има много плюсове".

"Уморените жени" имат навика да страдат по миналото и да обезценяват миналото. „Ако тогава..., то сега щях да...”

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash

А всъщност животът е прекрасен. И трябва да му се наслаждаваме тук и сега, вярвайки искрено, че всичко, което ни се случва, има своята причина и това е така, за да ни научи на онова, от което имаме нужда в момента.


Източник: cluber.com.ua

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ