Напишете дума/думи за търсене

Заедно ще спечелим битката с рака на гърдата

Ракът на гърдата е най-често срещаната онкологична диагноза при жените, особено след 40-годишна възраст. Центърът за рак на гърдата Acibadem в Турция предлага най-съвременното лечение и има международно признание в тази област.

В Центъра за рак на гърдата Acibadem е възприет мултидисциплинарен подход, който се прилага за всички пациенти, с експерти по хирургия, медицинска онкология, радиационна онкология, пластична хирургия, радиология, патология и генетика, специализирани конкретно в лечението на рак на гърдата. Ракът на гърдата не е просто заболяване. Това е стресираща диагноза, която изисква грижа и подкрепа в допълнение към клиничното лечение. Затова екипът включва психолози, диетолози и други здравни специалисти, които помагат на пациентите да се справят с емоционалните и физически странични ефекти от лечението на рак.

Туморният борд е жизненоважен при лечение на рак на гърдата

Туморен борд означава мултидисциплинарен екип, който се събира, за да оцени всички фактори, които могат да повлияят на състоянието на пациента. След това се взема съвместно решение за най-добрия начин, по който да продължи лечението.

В Acibadem мултидисциплинарният борд за рак на гърдата работи съвместно, за да постигне най-добрите резултати за всеки пациент. „Обсъждаме само пациенти с рак на гърдата. Всеки понеделник следобед, всички се събираме в заседателната зала и обсъждаме новите пациенти с тази диагноза. Ние сме почти 50 лекари, сестри и други медицински професионалисти, но имаме една обща мисия: да победим рака“, казва проф. Джихан Урас, ръководител на Катедрата по обща хирургия в Университета Acibadem и на Института по сенология Acibadem.

Институт по сенология Acibadem

Сенологията е наука за гърдата. Сенологичният институт не се занимава само с диагностика и лечение. Освен това, той има за цел да извършва научни изследвания и образователни дейности относно здравето на гърдите. По света има ограничен брой изследователски институти за грижа за гърдите. След 30 години опит в лечението на рак на гърдата, екипът решава да направи още една крачка напред и създава Института по сенология Acibadem като първия и единствен научен център за гърдата в Турция и региона. „Целта на този център е да открива новости както в диагностиката, така и в лечението, и да провежда изследвания за откриване на съвременни диагностични техники. Този център е основан от учени с изключителен опит в дисциплини, свързани с рака на гърдата”, казва проф. Джихан Урас.

Как лекуваме рак на гърдата

Само през последните 5 години, повече от 300 пациенти от над 20 държави са лекувани от рак на гърдата в Acibadem. „Разполагаме с най-съвременно оборудване, каквото е достъпно в ограничен брой центрове по света“, добавя проф. Джихан Урас.

Acibadem Турция предлага различни възможности за лечение на рак на гърдатa, включително химиотерапия, лъчетерапия, хирургично лечение, имунотерапия, хормонална и прицелна терапия. Това е един от малкото комплексни центрове за лечение на рак на гърдата по света, които приемат и най-сложните случаи.

За допълнителна информация и консултация:

Тел. 02 851 1228

https://acibadem.bg

www.facebook.com/AcibademHospitalsGroupBulgaria

  • Ключови думи: