Напишете дума/думи за търсене

Как да поддържаме детето физически активно?

Колкото повече растат децата, толкова по-голямо предизвикателство може да бъде за родителите да ги държат физически активни.

Причините са както ангажираността в училище, така и несигурност у някои мъници, че не могат да се справят с определен спорт, а също и прекалената заетост на родителите и липсата на пример от тяхна страна. Понякога дори децата да имат желание да играят навън в квартала или на улицата, мама и татко изпитват страх и несигурност и това е пречка за тяхната физическа ангажираност.

Въпреки многобройните причини, изброени по-горе, родителите трябва да намират време, в което да насърчават малчуганите към спорт и физическа активност, тъй като това е жизненоважно за развитието.Какви са основните ползи от спортната активност при децата:

силни мускули и здрави кости
нормално и здравословно тегло
намален риск от развитие на диабет
здрав сън

Деца, които са спортно активни, са по-концентрирани, по-успешни и по-мотивирани в училище. Физическата активност изгражда самочувствие на всяка възраст.

Какво мотивира децата:

Много е важно родителите да изберат подходящо занимание, което да доставя удоволствие на детето им, както и да му дадат възможност за свобода на избор.

Набавянето на подходяща екипировка необходима за даден спорт.
В спорта задължително трябва да има забавление- това е един от основните стимули при децата- удоволствието. Когато малчуганите се забавляват, те искат още и още.


Също така са важни насърчаването, похвалите, особено ако се изграждат умения в някакъв спорт, било то плуване, футбол, колоездене - ако детето получава похвали за успехите си, то със сигурност ще има мотивацията не само да продължи да се занимава с този спорт, а и да опита друг вид.
Примера на родителя. Със сигурност родителите са основния мотиватор за децата. Позитивното отношение към физическата активност, семейните игри, подкрепата са основни фактори които са определящи при избора на детето до колко да бъде активно.

СНИМКИ: Pexels
СНИМКИ: Pexels

Направете спорта част от вашето ежедневие, за да възпитате и отгледате здрави, силни и щастливи малчугани!

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ