Напишете дума/думи за търсене

Не лишавайте бебето от разходки през зимата

Пповечето деца, родени през зимата, са склонни към изнежване, поради прекалената загриженост на своите родители.


От страх да не се разболеят мъниците, те поддържат висока стайна температура. Рядкото извеждане навън също допринася за изнежването. Може да приемете излизането навън през декември, януари като каляване. Ако детето се изнежи още в ранна възраст, има вероятност за по-често боледуване по-късно.

Колко често могат да се извеждат бебетата на разходка през зимните месеци?

Ако бебето е навършило месец, може да се извежда всеки ден при положение, че не вали и не духа силен вятър. Това обаче трябва да става постепенно. Ако детето е родено през зимен месец, започнете „каляването" плавно. Оставете го на отворен прозорец или на терасата (под ваш надзор и облечено добре). Правете това поне 4-5 дни преди първата разходка. Дрешките през това време трябва да са същите като тези, с които ще излизате навън - зимна шапка, облечено с дебела блуза или грейка и топло одеяло. Първият път може да го изведете за 3-4 минути по обяд. На следващия ден отново по същото време за същото време, но може да повторите и около 2-3 часа следобед. Това е кратък подготвителен период за всички бебета, след който вече може да правите разходки по 30 минути.

Колко градуса да е температурата в бебешката стая?

Стайната температура би трябвало да е около 20-22 градуса. Трябва да затопляте стаята само когато къпете бебето или му правите масаж. Добре е масажът и къпането да са през деня, когато детето е по-спокойно.

Козметика за бебета през зимният период

Наблегнете на омазняващи кремове. Когато излизате навън, намажете бузките с крем за студ, а не хидратантно. В хидратантното има вода и в студа замръзва, което създава проблеми по кожата на бебето.

СНИМКИ: Pexels
СНИМКИ: Pexels

Защита на бебета през зимата от вирусни инфекции

Всяка майка знае, че освен по въздушен път много от вирусите се предават от мръсни ръце. През зимата настинката е много вероятно да бъде предадена по този начин – издухали сте си носа, но на ръцете ви има бактерии и след това сте пипали детето. Точно затова помислете за закупуване на антибактериален сапун и мийте ръцете по-често в сезона на вирусите.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ