Напишете дума/думи за търсене

Писмото на Дядо Коледа до всички родители

Аз съществувам заради това всяка година да ви напомням, че детето е най-ценното съкровище на света.



Аз обожавам всички деца, но аз също така обичам и възрастните, които вярват в мен, на които им навявам спомени за тези безгрижни времена, когато те са ме приемали с искрен възторг, като чудесна приказка наяве.

Нека да я знаете наизуст, нека брадата и мустаците ми да са от памук, но вие нямате по-ярък образ, свързан с коледните празници от мен, побелелият старец в червени дрехи и с огромен чувал на гърба. И няма на земята друг човек, когото децата да очакват с такова нетърпение, като мен, когато настъпва заветното време да се получават подаръци.

Да, аз имам огромни финансови възможности, но аз ви забранявам да купувате от мое име скъпи палта, ботуши, пуловери и т.н. Детето по никакъв начин няма да разбере защо го обиждам така - на приятелчето са подарили ролери, а на него някакво си яке.

Да, аз съм наясно с икономическата ситуация в страната, но не позволявам да обяснявате на децата, че могат да получат подарък от мен, когато мама или татко получат „нормални" заплати. Своите трудности и моите чудеса – не ги свързвайте помежду им.

Да, аз разбирам, че да се купи маскараден костюм е проблем, но ви забранявам, на учителките в детските градини – също, да поставяте на детето чужди „уши". Нека то бъде на празника единствената фея или джудже, но не и едно от дванайсетте „зайчета".

Да, аз имам много двойници, но ви забранявам да казвате на детето, че ако ги докосне, те ще го превърнат в маймунка, само защото това е някакъв чичко-артист или съседа: ръцете ми наистина може да са хладни, но сърцето ми е горещо, зло на малчуганите няма да причиня. Така и кажете.

Да, аз живея в гората и всяка елхичка ми е много скъпа, но ви моля, ако вашето дете е под 7 години, купете за вкъщи истинска елха или борче: у всеки човек трябва да има една от необичайно приятните асоциации. Мирис на смола цял живот ще напомня на вашето дете за най-светлите и щастливи дни от детството. Ученикът ще се съгласи с вас, че природата трябва да се пази и с радост ще ви помогне да украсите изкуствената елха.

Да, аз съм стар и мога да объркам номера на къщата или апартамента, затова ви заповядвам да прегледате писмата, адресирани до мен, но не за да ги цензурирате, а за да можете абсолютно точно да изпълните желанията на детето.

СНИМКИ: Pexels
СНИМКИ: Pexels

Да, аз влизам през комина или през прозорците, но ви заповядвам да проверите през студените нощи дали всичко е затворено. Понякога добрите малчугани специално ги отварят за мен в своите стаи.

Да, аз съм чувал за напрежението във вашия живот, но ви заповядвам да се подготвяте по всички правила за най-светлия, най-семейния празник. Коледна елха, ярки лампички по нея, подаръци под нея, вкусотии и сладкиши, песнички и стихчета за мен – това трябва да го има!

С обич,

ваш Дядо Коледа

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ