Напишете дума/думи за търсене

Ресторант таксува допълнително родители с шумни деца

Менюто на ресторант в Джорджия, САЩ, наскоро стана същински хит в социалните мрежи. И това няма нищо общо с предлаганите от заведението ястия.

Освен описанията и цените на различни стекове, риба, паста и салати, точно над името и паролата на WiFi мрежата, се появява зловещо предупреждение към посетителите, придружени от деца. Ресторантът уведомява, че има "Допълнителна такса за възрастни: За възрастни, неспособни да бъдат родители $$$."

Въпреки че сумата на таксата не се споменава на самото меню, няколко рецензии в интернет пространството съобщават за 50 долара, като посетител споделя, че чул собственикът да "глобява" гости с тази сума.

Каква отговорност носят родителите за поведението на децата си на обществени места като ресторанти и самолети? Този въпрос обикаля предимно социалните мрежи по света след новината. Ако родителите трябва да бъдат наказвани за поведението на децата си, кой определя какво заслужава осъждане? И трябва ли очакванията да са еднакви за децата от всички възрасти?
Експерти по етикет говорят по темата. Кара Гудуин, детски психолог, казва: "Не мисля, че това е справедливо, защото всеки има различни представи за поведението на децата." Даян Готсман, експерт по етикет, съобщава: "Не е справедливо да се очаква от дете да се държи по друг начин, освен подходящ за възрастта му." Томас Фарли, експерт по етикет, е съпричастен към желанието на ресторанта да предостави релаксираща обстановка за всички гости, но счита, че има по-добри начини за заведението да се справи с неподчиненото поведение на посетителите на всяка възраст. Какво мислите вие?


Източник: https://www.huffingtonpost.co.uk/

Снимка: Shutterstock

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ