Напишете дума/думи за търсене

Най-големите митове за децата, родени със секцио

Секцио или цезарово сечение е рутинна методика при раждането на децата, която често е забулена от митове и недоразумения.



Ето някои от най-разпространените митове за децата, които са дошли на бял свят по оперативен път.

Родените със секцио деца не успяват да изградят силна връзка с майката.


Родените чрез секцио деца не са лишени от връзката с майката. Всъщност, жените, които преминават през цезарово сечение, също имат възможността за контакт кожа в кожа с новороденото си, независимо от начина на раждане.

Децата, родени със секцио, са по-болнави.


Начинът на раждане не е директен показател за силата или здравословното развитие на детето. Много фактори влияят върху здравето на бебето, включително генетика, грижи по време на бременността и след раждането.

Всяко секцио е планирано.

В действителност, има различни обстоятелства, които могат да наложат извършването на секцио по спешност. Здравословни проблеми както при майката, така и при бебето, могат да изискат неотложно прибягване към този метод.


Жените, които избират секцио, всъщност избират "по-лесното"

Решението за оперативно раждане обикновено е взето поради медицински причини и не е свързано с липса на желание или способност за естествено раждане. Всички майки заслужават подкрепа и уважение, независимо от това как са посрещнали на бял свят своето дете.

Децата, родени със секцио, не могат да бъдат кърмени.

Операцията не пречи на майката да кърми на гърда своето бебе. Някои жени могат да изпитват временни затруднения, но с правилната подкрепа и насърчаване много успешно хранят съвсем натурално своите деца.

СНИМКИ: Unsplash.com
СНИМКИ: Unsplash.com
  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ