Напишете дума/думи за търсене

Имате ли чувство за хумор?

Ако сте от онзи тип хора, които често с лекота разсмиват приятелите и семейството си, то не само те, но и вие сте големи късметлии.

Чувството за хумор е едно от най-ценните качества, които може да притежава един човек. Ето защо това е така.

1. Една поговорка гласи, че "животът е по-добър, когато се смеем". Мъдростта на вековете е подкрепена и от съвременните изследвания, според които смехът може да повиши настроението и да стопи напрежението и стреса. А също така да удължи живота!

2. Хората с добро чувство за хумор практикуват по-оптимално умението да приемат себе си, а последното е ключ към по-добър живот и по-добро самочувствие.

3. Представете си само колко креативен трябва да си, за да измислиш някой бърз и забавен отговор, който да накара обкръжението ти да се смее искрено и от сърце. Креативността обаче не е единственият когнитивен плюс на подобен тип хора. Ако попадате под тази категория, най-вероятно имате и по-остра краткотрайна памет.

СНИМКИ: Unsplash.com
СНИМКИ: Unsplash.com

4. Съществува разлика между добронамерения хумор и язвителните шеги. Често хората с чувство за хумор разбират границите и са способни да си играят с тях в зависимост от контекста.

5. Смехът, казват, е най-доброто лекарство. Това не е съвсем без основание. Той може да лекува органите, да успокои болките и да стимулира имунната система. И това е научно доказано! Неслучайно има кабинети по смехотерапия и много хора си плащат, за да бъдат развеселявани. Ако имате вродено чувство за хумор и не ви е нужен някой друг, за да сте в настроение, то вие сте истински късметлия!

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ