Напишете дума/думи за търсене

Ванга: Когато раждате деца, вие вече не принадлежите на себе си, а на тях

Вангелия Пандева Гущерова, известна като Баба Ванга, напуска този свят на 11 август 1996 г., оставяйки зад себе си голямо наследство от предсказания, лечебни рецепти и заръки, които много хора спазват до днес.

Известна като „българската пророчица", „петричката врачка" или „Балканския Нострадамус", Ванга съчетава своите предвидения със съвети за отглеждането и възпитанието на децата. Ето най-бележитите от тях.

”Пускайте през лятото децата да играят навсякъде – нека се цапат, да тичат... Така ще се защитят от болестите през зимата."

”Когато раждате деца, трябва да знаете, че вие вече не принадлежите на себе си, а на тези деца. Дарявате живот, за който сте отговорни."

”Учете децата си от малки на труд. Давате им лош пример, защото и вие вече не се трудите. Давате им всичко наготово, задоволявате всичките им желания и така ги осакатявате, а после „благодарните" ви деца ви отвеждат в старчески дом."

"Не оставяйте децата без течна храна."

”Жената е огледало на мъжа, домът е огледало на жената, децата са огледало на мъжа и жената"

”Законът в нашата страна трябва да се промени. Как трябва да се промени? Когато съдят разглезени и разхайтени деца, извършили престъпления, трябва да пращат в затвора родителите им, а не децата."

”Ще дойдат времена, само момите ще раждат, жените – не!"

“Всички деца са еднакви . Дали майката е бяла, или черна, дали е царица, или просякиня, еднакво се радват за всичко, което им е най-близко – децата. Треперят майките, когато децата им са на изпит, а всичко в живота е изпит, изпитание. Към тези любещи жени присъединявам и онези, които се сдобиват и отглеждат деца, макар и да не са ги родили."

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ