Напишете дума/думи за търсене

5 нездравословни храни, които помагат в отслабването

Някои храни са обявени за вредни или нездравословни, което автоматично ги слага в списъка със забранени за консумация продукти. Особено при отслабване.

Но това далеч не е така. Кои са нездравословните храни, които всъщност могат да ви помогнат да отслабнете?

Хляб

Хлябът е един от най-големите "врагове", когато се заговори за диети и отслабване. Много борещи се с килограмите хора предпочитат да го изключат напълно от менюто си. Калоричен и недиетичен всъщност е белият хляб, докато пълнозърнестият хляб и другите видове хляб от алтернативни брашна могат да ви помогнат в контрола на теглото. Те съдържат сложни въглехидрати, протеини и растителни мазнини, които ускоряват метаболизма.

Масло

Пълномасленото масло съдържа важни мазнини, които намаляват риска от затлъстяване и ако бъде включено по правилния начин и в полезните количества в диетата, то всъщност може да ви помогне да контролирате теглото си.

Яйца

Яйцата съдържат полезни мазнини, минерали и протеини, от които метаболизмът се нуждае, за да се ускори и да ви помогне да изгаряте повече калории. Внимавайте все пак с какво комбинирате яйцата. Ако добавяте към тях сандвич и бекон на тиган, това определено не е добър избор.

Пълномаслено мляко

Много диети за отслабване предполагат изключване на млечните продукти, особено пълномаслените, защото са смятани за вредни. Пълномасленото мляко обаче има редица ползи в отслабването. То може да помогне да се отървете от излишните килограми, стимулирайки разграждането на мазнините в тялото. Консумацията на полезни мазнини може да помогне да се чувствате сити за по-дълго и да ускорите метаболизма, като така ще изгаряте повече калории.

Бeли ĸapтoфи

Зa вceĸи, ĸoйтo ce oпитвa дa oтcлaбнe e вaжнo дa ce въздъpжa oт въглexидpaти. Зaщoтo пpиeмaнeтo им вoди дo yвeличaвaнe нa пpoизвoдcтвoтo нa инcyлин и в ĸpaйнa cмeтĸa yвeличaвaнe нa тeглoтo. Bce пo-чecтo ce нacъpчaвa yпoтpeбaтa нa бeли ĸapтoфи, тъй ĸaтo тe ca питaтeлнa xpaнa. Cъдъpжaт фибpи, cъщo тaĸa ca бoгaти нa мaгнeзий, ĸaлий, витaмин С и мeд. Hoмepът e дa нe ĸoнcyмиpaтe ĸapтoфитe пъpжeни, a вмecтo тoвa зaлoжeтe нa пo-здpaвocлoвни oпции ĸaтo пeчeнe и вapeнe.

СНИМКИ: Freepik

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ