Напишете дума/думи за търсене

5 идеи за здравословна закуска за бъдещи майки

Здравословното хранене е от ключово значение по време на бременността, като закуската играе особено важна роля в осигуряването на енергия и полезни вещества както за майката, така и за развиващото се бебе.

Вижте 5 идеи за здравословна закуска, които е добре бременните да включат в ежедневното си хранене, за да си осигурят всичко необходимо.

Яйца с пълнозърнест хляб и авокадо

Яйцата са богат източник на белтъчини и холин, които са от съществено значение за развитието на мозъка на бебето. Пълнозърнестият хляб осигурява въглехидрати с по-нисък гликемичен индекс, който осигурява по-стабилно ниво на кръвната захар. Авокадото е пълно с мононенаситени мазнини и фолиева киселина, които са от ключово значение за развитието на нервната система на бебето.

Гръцки йогурт с плодове и орехи

Гръцкият йогурт е отличен източник на калций и протеини, които са от съществено значение за здравето на костите и мускулите както на майката, така и на бебето. Добавянето на свежи плодове като ягоди или банани осигурява витамини и антиоксиданти, докато орехите осигуряват здравословни мазнини и фибри.

Омлет със зеленчуци 

Омлетът предлага изобилие от белтъчини и витамини, а добавянето на настъргано сирене или каймак предоставя калций и мазнини, необходими за развитието на костите на бебето. Зеленчуците като спанак или чери домати осигуряват витамини и минерали, като фолиева киселина и витамин С.


Чиа пудинг с бадемово мляко и плодове

Чиа семената са богати на омега-3 мастни киселини, които са от съществено значение за развитието на мозъка на бебето. Смесването на чиа с бадемово мляко предоставя калций и витамин Е. Добавянето на настърган кокос и пресни плодове придава сладост и вкус на закуската, като осигурява и допълнителни витамини и антиоксиданти.


Авокадо тост с рукола

Пълнозърнестият хляб е богат на фибри, които подпомагат храносмилателния процес. Авокадото предоставя здравословни мазнини и фолиева киселина, които са от съществено значение за развитието на нервната система на бебето. Руколата дава витамини и минерали като калций и желязо.

СНИМКИ: Photo by Jeremy Bishop on Unsplash

Photo by Ben Kolde on Unsplash

Photo by Ellie Ellien on Unsplash

Photo by Shashi Chaturvedula on Unsplash

Photo by Ash Edmonds on Unsplash

Photo by Imad 786 on Unsplash

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ