Напишете дума/думи за търсене

Как да проверим верността на партньора си? Мъдра притча

В планината живеел старец, при когото мъжете и жените идвали за съвет преди да се оженят или просто защото все не можели да намерят човек, който да им бъде верен. И всички задавали един и същ въпрос.


"Как да разберем, че избраникът няма да ни изневери, че с него можем да вървим ръка за ръка цял живот и да му се доверяваме, без се притесняваме, че един ден ще ни предаде?"

В края на краищата никой не иска да сгреши. Всеки иска да намери единствения и неповторимия за цял живот. Всички хора получавали един и същ съвет: "Верността на жената се проявява, когато мъжът няма нищо. А верността на мъжа се проявява, когато той има всичко."

Наистина ли истинската любов се нуждае от изпитания? В края на краищата човекът е доста сложно същество и на всеки е присъщо да се променя през целия си живот. И може би за това нямат вина обстоятелствата, в които се намира двойката, а просто става дума за други възгледи и концепции, които са се развили с времето.

А верността по-скоро зависи от моралните качества на човека и не се подчинява на обстоятелствата. В края на краищата, ако човек има висок морал, никога няма да му хрумне да изневерява. Ако все пак се влюби в друг, той ще постъпи честно и ще се раздели със своя партньор, без да изневерява и мами.

А тайно, по правило, изневеряват само тези, които нямат съвест. Но в този случай никакви пари няма да помогнат и никакви обстоятелства не могат да променят такъв човек. В това твърдение обаче има смисъл и известна доза истина.

Всеки има възходи и падения в живота си. И в такива моменти всички емоции и чувства се засилват. Хората се нараняват един друг, разочароват и въобще - проявяват своите слабости. Освен това, когато човек изгуби контрола над себе си, той вече няма трезва преценка за ситуацията. И винаги има усещането, че някъде другаде, с някой друг, би било по-добре.

Ето защо най-силните бракове се разпадат при такива обстоятелства. В края на краищата не всеки може да запази самообладание, да прегърне любовта, да прости, да подкрепи човека до себе си и да продължи заедно напред. В тези моменти верността и лоялността ще бъдат от ключово значение.

Така или иначе истинската, силна връзка се гради върху доверието. А верността е понятие, което не зависи от обстоятелства и причини.

Източник: cluber.com.ua

СНИМКА: Image by stefamerpik on Freepik

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ