Напишете дума/думи за търсене

Най-дразнещите неща, които хората без деца правят

Независимо дали имате деца, или не - по свой избор или по обстоятелства, това оформя живота ви по безброй начини.

Единият избор не е непременно по-добър от другия, но различията между родители и хора без деца понякога могат да създадат напрежение съвсем несъзнателно. Попитахме нашите читатели, които са родители, какво не им харесва най-много в поведението на хората без деца. Вижте какво ни казаха.

Когато сравняват собствениците на домашни любимци с родителите.

"Обожавах кучето си, когато бях малка, и обичам котката си сега, но нито едно от двете не може да се сравни с възпитаването на сина ми." - Мария М.

"Сигурна съм, че ако просто оставите детето си вкъщи с купа вода и храна, социалните ще ви го отнемат, докато кучето ви е е напълно наред. Съвсем не е същото." - Мануела Д.

Когато казват: "Ако имах деца, никога нямаше да..."

"Например: Ако имах деца, никога нямаше да им позволя да гледат анимации, докато се хранят. Съвсем различно е, когато наистина имате деца. Всеки е перфектен родител на теория, докато наистина не стане такъв!" - Гергана И.

Когато казват "просто си вземете детегледачка".

"Казването на "просто вземете някой детегледач" като че ли винаги е толкова лесно, или като че ли веднага искам да прекарам по-малко време с децата си за съответното събитие." - Каролина Х.

"'Не можете ли просто да намерите детегледачка?" Не, не мога просто да отида при случаен непознат и да му поискам на кратко време да пази децата ми, нито бих имала доверие в такава ситуация. Детегледачките са трудни за намиране и не са евтини, така че наистина ли ви се струва толкова лесно?" Ивелина М.

Или когато казват "просто вземете детето си с вас" на събитие или ангажимент.

"Това може да изглежда лесно, но има толкова много фактори, поради които не е възможно, когато наистина имате деца." - Катерина Х.

Когато правят коментари за храненето на детето ви.

"Дразни ме, когато хората казват: "Ще яде това, което ти ядеш! Ако е достатъчно гладно, ще яде!" Това може да важи за някои деца, но моето, което е злоядо, ще стои гладно докрай." - Елис Й.

"Когато казват: "Моето дете никога няма да яде пилешки хапки и макарони и сирене. То ще се храни здравословно". Е, не всички родители имат време да измислят и приготвят меню като от ресторант. Освен това, нека просто оставим децата да бъдат деца." 

Или когато ви критикуват как храните бебето си.

""Защо не опита да го кърмиш до по-късно?" е нещото, което може да звучи като добронамерено питане, но е в състояние да изкара от равновесие всяка майка." - Лора Х.

"Критикуването за храненето на бебето ми с адаптирано мляко е често срещано. И не, не е приятно. Може да има безброй много причини за това. И не е ваша работа." - Илонка Г.

Когато очакват вашето пълно внимание.

"Те често забравят, че родителите на малки деца не могат да водят дълги разговори. След това се разочароват или се ядосват, че ги "пренебрегвате". - Мария М.

Или ви правят забележки, че не сте толкова точни, колкото преди.

"Коментари като: "Откакто стана родител, винаги закъсняваш!" не ме карат да се чувствам по-добре. Ако срещите с мен те напрягат, просто ги разреди. Правя най-доброто, на което съм способна." - Илияна Р.

СНИМКИ: Photo by Ante Hamersmit on Unsplash

Photo by Kelli McClintock on Unsplash

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ