Напишете дума/думи за търсене

Домашна маска за сгъстяване на косата

Всеки от нас е запознат колко е полезен зехтинът за кожата и здравето ни, когато се използва в разумни количества.

Знаете ли обаче, че маслото от маслина е изключително полезно за косата? Зехтинът подобрява и възвръща еластичността на сухата и изтъняла коса.

Жълтъкът е изключително популярен като средство за третиране на оредяваща коса и прекомерен косопад. Косопадът и оредяването на косата може да смачка самочувствието на всяка една жена. Причина за окапване на косата е липсата на протеин, който можете да си набавите с домашна маска за коса с яйчен жълтък.

Жълтъкът е богат на протеини и лецитин – съставки, които укрепват косата и задържат влагата в косъма. Освен това е богат на сяра, която ефикасно лекува пърхота. Ето затова днес ви предлагаме една домашна маска, която можете да направите сами и да подхраните косата си в дълбочина.

Необходими продукти:


2 жълтъка

4 с.л. студено пресован зехтин

Начин на приготвяне:

Отделете двата жълтъка в малка купа и ги разбъркайте добре. След това добавете 4 супени лъжици зехтин и разбъркайте отново до получаване на хомогенна смес.

Нанесете от домашната маска върху суха коса с помощта на четка за боядисване или с ръце. Масажирайте скалпа няколко минути, за да подобрите микроциркулацията и кръвообращението. Това ще съдейства за проникване на полезните вещества в корените на косата.

Ако имате дълга коса, я завийте на кок и вържете високо, за да не се изцапате. Останете с маската срещу косопад поне 30 мин. и след това изплакнете с обичайния си шампоан. Маската се прави веднъж седмично да получаване на задоволителен резултат.

СНИМКА: Image by freepik

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ