Напишете дума/думи за търсене

Грешките, които майките на момчета допускат

Всяка майка се стреми да възпита своето дете по най-добрия възможен начин, като го превърне в щастлив и уверен човек.

Но прекомерното съсредоточаване върху тези цели може да има негативен ефект върху детето. Освен това, отглеждането на момчета и момичета има своите различия. Ето петте най-чести грешки, които майките на синове допускат:



1. Поемане на бащинската роля


Често майките, които отглеждат синовете си сами или при постоянната липса на баща, се опитват да изпълняват и мъжката роля. Те изземват всички мъжки функции в опит да направят момчето силен мъж, забравяйки основната си роля на майка.

2. Забрана за изразяване на емоции

Много майки учат синовете си, че не трябва да плачат или да показват емоциите си. Но едно момче има правото да изразява чувствата си, както и едно момиче. Потискането на емоциите може да бъде вредно за психическото му здраве.

3. Разделяне на задълженията според пола

Когато децата са малки, обичат да помагат в домакинството. Няма нищо лошо в това да научите сина си да прави коледни сладки, да подрежда стаята си или да забърсва прах. Пълното отдаване на майката на домакинските задължения може да внуши на децата, че жената трябва да работи много, докато мъжът си почива.

4. Налагане на „мъжки" хобита


Ако детето има интереси в танците, музиката или рисуването, майката не бива да настоява да се занимава с традиционни мъжки дейности като футбол или бойни спортове. Нека детето само открие своите интереси и да натрупа опит в различни области.

5. Свръхзащита


Трудно е за майката да остави момчето си да се справя с трудностите самостоятелно, но свръхзащитата може да му навреди. Детето трябва да се научи да бъде самостоятелно, да прави избори и да носи отговорност.

СНИМКИ: Image by prostooleh on Freepik

Image by prostooleh on Freepik

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ