Напишете дума/думи за търсене

5 важни места в дома, които забравяме да почистим

Всеки от нас се стреми да поддържа дома си чист и подреден, за да се чувства уютно и комфортно. Но има някои места, които често се пренебрегват.

В следващите редове ще откриете кои са те и защо е важно да им обръщаме внимание. Малките промени в грижата за дома могат значително да подобрят неговия вид и атмосфера.

Пропускате ли да погледнете зад и под мебелите?

Тези кътчета често не са приоритет при почистване, защото са труднодостъпни и изискват преместване на тежки мебели. Но натрупаният прах в тях може да се разпространи из целия дом и да предизвика алергии, особено при децата. Затова, въоръжете се с енергия и се заемете с почистването на тези скрити места!

 

Забравяте ли за горната част на вратите и прозорците?


Тези зони също са често пренебрегвани, защото никой не вижда праха там. Но всеки път, когато отваряте и затваряте врата или прозорец, микробите се разпространяват във въздуха. За секунди можете да ги почистите с влажен парцал и да предотвратите това. Не забравяйте и дръжките и прозорците, които докосваме многократно всеки ден. За финал, почистете уплътненията и пантите, където също се натрупва прах. Тези малки детайли ще променят изцяло усещането във вашия дом!

 

Почиствайте дистанционното, телефона и клавиатурата


Това са джаджите, които използваме ежедневно, но рядко почистваме. Има много спрейове и специални кърпи, които могат да помогнат. Инвестирайте в тях, защото между копчетата на клавиатурата, телефона и дистанционното се натрупват прах, кожни клетки и бактерии, които не е желателно да бъдат там.

Не пренебрегвайте гардероба


Върху високите шкафове и гардероби се натрупва прах, който рядко почистваме. С помощта на стол или стълба можете да достигнете тези места и да ги почистите. Освен това, много от домашния прах идва от дрехите ни, затова редовното разтребване на гардероба и прилежащите му рафтове и закачалки е важно.


Кухненските аксесоари на открито


Съдовете, които стоят по рафтове или са закачени в кухнята, също се замърсяват с прах и мазнина от готвенето. Периодично мийте тези пособия, за да ги поддържате чисти. Това включва и поставките за съдове, фруктиерите и други кухненски аксесоари.

СНИМКИ: Image by Zandria Ross from Pixabay

Image by Rudy and Peter Skitterians from Pixabay

Image by Michal Jarmoluk from Pixabay

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ