Напишете дума/думи за търсене

Трансформацията на тази майка ще промени начина, по който гледате на своето тяло

Едно нетипично "преди" и "след" - това отразяват снимките, които младата Лаура Маза публикува в своя фейсбук профил, без да очаква какъв отзвук ще предизивикат.  Нетипично е, защото в свят, в който качваме снимки в интернет във възможно най-добрата си светлина, Лаура избра да покаже обратното - перфектно тяло преди и не толкова съвъръшено след раждането. Трансформацията, която показа тази майка, със сигурност ще промени начина, по който гледате на своето тяло. Ето какво сподели със своите приятели тя.

"Не, това не е обичайна снимка "преди" и "след", чрез която искам да ви покажа колко съм отслабнала. Но това е една история за победата. Написах това от сърце и боли. На лявата снимка виждате моето тяло преди да забременея - без стрии, стегнат и плосък корем. По онова време бях непрестанно на различни диети. Не ядях куп неща и се снимах постоянно, за да запечатвам прогреса си и да виждам нагледно колко добре изглеждам. Ядях предимно месо, не помня от кога не бях вкусвала сладко и тесто. Но това не беше важно. Единственото, което наистина ме интересуваше, бе външният ми вид.

По онова време всички ми се възхищаваха и ме питаха какъв режим спазвам. Бях горда със себе си и нямаше дреха, която да не ми стои добре. 

От дясната страна стои снимка на сегашното ми тяло. То не е резултат от ядене предимно на месо, а от хапване на всичко - плодове, зеленчуци, ориз, паста, сладкиши, сладолед. Сега никой не ми се възхищава и не ми задава въпроси и определено не съм горда със себе си. Рядко намирам дреха, в която да се чувствам добре. Точно затова избягвам да си правя снимки. Срамувам се. Не мога да приема това тяло. А в същото време се чувствам сякаш всички хора около мен ме принуждават да го обичам. Истината е, че искам да съм слаба. Но знаете ли? Когато бях слаба, аз не бях щастлива колкото сега. Дори не бях толкова здрава. 

И знаете ли? С новото ми тяло съм постигнала много повече, отколкото със старото ми тяло. Храня се по-здравословно. Живея по-пълноценно, давам повече, радвам се повече. Създадох живот, благодарение на него. Това тяло трябва да бъде ценено и почитано.

Трябва да му се възхищавам, трябва да се науча да обичам себе си. И сега най-накрая разбирам защо е важно да оценяваме всички видове тела. Всяко едно тяло крие историята на човек, който заслужава уважение. Здравите тела трябва да се почитат. Здравето е нещо, към което всички ние трябва да се стремим. Здрави умове и здравословен живот, на който трябва да се възхищаваме, независимо какъв е отпечатъкът му върху телата ни.

Разбира се, че все още искам да изглеждам като момичето от първата снимка. Това тяло ми липсва. Но искам да си го върна по здравословен начин – психически и физически. Горда съм със себе си и искам да намеря вътрешен мир. Харесвам тялото, което имам в момента. Не, обичам го. Затова, независимо кой размер сте – 6 или 60, вие заслужавате възхищение, секси бельо и нови дрехи. Обичайте тялото си, защото поне в този живот имате само едно. И не забравяйте - понякога и от любовта се надебелява!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ