Напишете дума/думи за търсене

Майка напусна работа и обиколи света със своята 6-годишна дъщеря. Вижте защо

Когато най-добрата приятелка на Еви Фарел умира от рак на 42 години, тя осъзнава, че животът е наистина много кратък. По онова време тя има спестявания от около 30 хиляди долара, които иска да инвестира в нова кухня и обзавеждане. След загубата на своята приятелка, Фарел променя първоначалния си план и изненадващо за всички тя решава да напусне работа и да тръгне на околосветско пътешествие със своята 6-годишна дъщеря.

"Моята приятелка си отиде твърде рано от рак. Тя бе най-невероятният и прекрасен човек. Остави две малки деца", разказва Еви Фарел пред австралийско издание. "Тази трагична случка бе голямо напомняне за мен, че сега е моментът да грабя от живота, да му се наслаждавам и да обръщам внимание на детето си. Защото никой не знае какво може да се случи утре. Затова трябва да използваме всичките си възможности, докато сме живи", допълва тя. Жената напуска работата си като ПР през миналия февруари. Тогава нямат точен план кога ще се върнат. 11 месеца по-късно те са обиколили 13 кътчета по света, сред които Индонезия, Сингапур, Малайзия, Тайланд, Виетнам, Америка, Франция, Китай. 

"Животът е много повече от седене на бюрото всеки ден и изкарване на пари, с които после да купувате ненужни вещи. Спомените и моментите с любимите хора са това, което остават накрая. Видях, че за по-малко от година можеш да обиколиш света само с една раница. Днес просто няма начин да се върна към стария си начин на живот", разказва майката. Насладете се на приключението им в нашата галерия.

Снимки: личен профил на Еви Фарел в инстаграм

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ