Напишете дума/думи за търсене

Козуначен крем карамел

Великденските празници наближават все повече, затова днес ви предлагаме една рецепта, в която основа съставка е козунакът. Вижте я.

Необходими продукти:

1/2 сух козунак

800 мл прясно мляко

5 бр. яйца

1 и 1/3 ч. ч. захар

100 г. захар (за карамела)

1 пакетче ванилия

Начин на приготвяне:

Карамелизирайте 100 грама захар в тава. Наредете отгоре козунака, който предварително е нарязан на филии. Разбийте с миксер яйцата със захарта. Прибавете към тях ванилията и млякото. Изсипете сместа върху козунака и го оставете да попие течността за 15 минути.

Изпечете на водна баня в предварително загрята фурна на 160 градуса. Когато е готов, сладкишът се обръща, нарязва на порции и сервира.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ