Напишете дума/думи за търсене

Ким Кардашиян преборила следродилната депресия с хапчета от плацента

СНИМКА: Wikimedia Commons

Риалити звездата пие плацентата си във вид на хапчета, за да се чувства добре след двете раждания. В момента търси сурогатна майка за трето дете.

 Макар риалити звездата Ким Кардашиян да има вече две деца от мъжа си Кание Уест – Норт и Сейнт Уест, тя има силно желание да забременее отново. Това стана ясно в един от епизодите на семейното им риалити „Keeping up with the Kardashians”, което изстреля преди години Ким на върха на славата. Там тя разкри, че иска още едно бебе, но усложненията при последната й бременност я карат да обмисля възможността за сурогатна майка.

По време на епизода Ким дори посети семейния лекар, за да разбере какви точно са рисковете при евентуално забременяване. От разговора се разбира, че е имала проблеми със закрепването на плацентата и е кървяла по време на цялата си последна бременност. „Може да кърви до смърт", каза разтревожено майка й Крис Дженър. Специалистите предупредиха звездата, че в случай на бременност ще се наложи матката й да бъде отстранена. „Вие имате проблем с плацентата и, ако забременеете, има огромен риск от кръвоизлив и отлепване на плацентата. Това ще наложи спешна операция и отстраняване на матката”, е казал още гинекологът на Кардашиян. Ким споделя, че разговорът й дошъл малко вповече.

Всъщност още по време на втората си бременност тя разказа, че е възможно да се подложи на хистеректомия (операция за отстраняване на матката – бел.ред.) Направи го пред „C Magazine”. Там откровено за първи път разказа, че е страдала от „плацента акрета”. Стигало се до това състояние, когато плацентата се закрепи твърде здраво за стените на матката. Кръвоносните съдове и другите тъкани на плацентата срастват прекалено навътре в стената на матката и започват да се уголемяват – обикновено през второто тримесечие. Ето защо се стига до кръвоизливите, които са особено опасни за бебето и майката.

„Докато бях бременна с Норт и Сейнт, разказвах на всички, че никой на света не може да ми плати достатъчно, за да мина през това изживяване отново. Но сега най-много от всичко искам пак да съм бременна”, заявява разстроено риалити звездата пред камерите на семейното предаване. В крайна сметка, след като холивудските звезди обиколиха няколко лекари, стана ясно, че най-приемливият вариант за Ким е сурогатна майка. Самата тя обаче не крие, че има известни колебания за това и предстои да разберем дали ще прибегне до утроба-заместител, за да се сдобие с трето детенце.

Преди година тя шокира всичките си последователи в социалните мрежи, като обяви чрез един от профилите си, че има намерение да изяде плацентата си. Тя се похвали, че я е направила във вид на хапчета, които сега ще пие, за да се предпазва от следродилна депресия. Направила същото и след раждането на първото дете и била много доволна от резултата. Решила се на тази стъпка, след като много нейни приятелки я посъветвали от личен опит. „Помислих си - защо не? Какво имам да губя? И като казвам „ям плацентата си“ не означава, че ще я режа като пържола и похапвам (както, между другото, правят някои хора). Тя е замразена, изсушена и превърната в хапчета“, сподели Кардашиян, като дори пусна снимка на буркана с въпросните хапчета. „Какво погрешно може да има в това да вземеш хапчета, направени от моите хормони – направени от мен и за мен“, допълни тя. Ким е категорична, че не е имала никаква депресия както след раждането на дъщеря си Норт, така и след раждането на сина си Сейнт, като всичко това се дължало на плацентата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ