Напишете дума/думи за търсене

Искам някой да ми беше казал, че тези 5 неща могат да разбият брака ми

Години по-късно разбрах, че когато съдиш някого, само го отблъскваш още повече.

Като булка на 23-годишна възраст, нямах никаква идея какво наистина да очаквам или какво да правя. Бях млада, неопитна и първична и искам да споделя с вас някои неща, които днес бих направила различно. Те могат да променят начина, по който гледате на своята връзка.Никой никога не споменава някое от тези неща. А какво, ако някой го правеше? Може би щях да си спестя много главоболия. Сега - 27 години по-късно след 3 деца, мога съвсем откровено да кажа, че съм по-щастлива от всякога. Всички имаме проблеми. Такъв е животът. Въпросът е как се справяме с тях и дали разбираме защо точно ни се случват. Затова ви давам 5 грешки в брака, за които съжалявам, че никой не ме предупреди.

1. Съдите партньора си.

Когато съдим някого, това, което наистина казваме, е, че проблемът е в личността на човека. Ние виждаме само лошото в човека отсреща и заставаме срещу всяко нещо, което той прави. Правех това с години. Давах аргумент след аргумент защо нещо не ми харесва. Никога не съм се вглеждала първо в себе си и не съм се запитвала от какво точно има нужда съпругът ми.

Години по-късно разбрах, че когато съдиш някого, само го отблъскваш още повече. Той не само, че не осмисля постъпка или поведение, но и няма стимул да предприеме нищо различно. Разбрах, че "Скъпи, бих се радвала, ако ми отделяш повече време" е много по-печелившо в брака от "Ти не ми отделяш никакво време".

2. Заемате отбранителна позиция винаги, когато партньорът ви не е на вашето мнение.

Заемате ли отбранителна позиция винаги, когато някой ви критикува? Тогава защо самите вие критикувате и очаквате човекът отсреща да промени нещо. Колко пъти просто сте изслушвали половинката си?

Това е една от най-големите грешки при връзките - че не се изслушваме и не умеем да говорим открито. Правих това с години. Приемах лично всяка една забележка и по никакъв начин не се постарах да подобря себе си като личност, а очаквах същото отсреща. Научете се да приемате критика и да извличате най-доброто от нея.

3. Държите се "надменно".

Забелязали ли сте, че винаги, когато се карате с партньора си, вие го избутвате надолу с думите си и се стараете да изкарате себе си по-добра, по-отдадена, по-онеправдана? Направете крачка назад и започнете да се вглеждате повече в себе си.

Когато поставяме половинката си постоянно в ситуацията на "лошия", ние го караме да изгуби всякакъв стимул за това да се грижи за връзката.

4. Игнорирате го.

Вие го игнорирате, не му говорите, цупите си и му крещите, че не го искате в живота си. Тези действия му говорят, че не се интересувате особено от него, дори и това да не е нещото, което наистина мислите.

Научете се да говорите и да задавате въпроси. Поставяйки блокажи и очаквайки от него да отгатне какво не е наред, няма да стигнете далеч. Мъжете нямат способността да разбират от намеци. Заявявайте проблемите в прав текст, без да крещите.

5. Фокусирате се само върху негативните му черти.

Когато сме силно огорчени и ядосани на някого, ние не можем да си представим да се фокусираме върху положителните му черти. Напротив - търсим най-лошото и се самонавиваме. Така трупаме все повече гняв и разочарование в себе си.

Колкото и да ви е трудно, се научете именно в тези моменти да се фокусирате върху положителното. Спомнете си какво сте харесвали в него в началото. Когато изтъквате добрите качества на половинката си, това ще го амбицира да е по-добър за вас. Ще се изненадате от резултата.

Превод от: huffingtonpost.com

Louis Armstrong

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ