Напишете дума/думи за търсене

6 еко занимания за деца, с които ще оставят таблета настрана

Направете къща с тухлички от кал. Нужна ви е само форма за лед.

Времето навън става все по-топло и с това възможностите за забавление сред природата се увеличават. Когато у дома обаче имеме дете с таблет или смартфон в ръка, сезоните нямат голямо значение, защото понякога ни е трудно да направим така, че то да се отдели дори и замалко от тях. Тогава с носталгия си спомняме времената, в които самите ние сме били деца - игри на "Народна топка", скачане на ластик пред блока и тичане с часове в квартала.

Няма как да предадем на детето напълно своите преживявания, но има какво да направим, за да го откъснем поне замалко от техниката. Ето 6 еко занимания за деца, с които да се доближите до природата.

Картини от листа

Подготовката за това занимание включва разходка в парка или планината и събиране на паднали листа, от които след това децата могат да направят форми на хора, животни или на всичко, което им хрумне върху лист.

Предмети от непотребни опаковки

Тази дейност е полезна за креативното мислене. Използвайки употребена кутия от сок, сламка, пластмасово шише от минерална вода, малко въображение за декорацията, и сте готови с вашия ръчно направен причудлив предмет. Всичко, което ви е нужно, е повече въображение.

Къща от кал.

Не се съмняваме, че това ще стане любимото занимание на вашето дете. Калта се взима от земята, след което пак се оставя там.

Във формички за лед се подреждат тухлички от кал, така че да се оформят добре, оставят се да изсъхнат на слънце за няколко часа и строежът може да започне. А с това и забавлението на малките строители. Подгответе се с ръкавици, защото след това ще ви е трудно да махнете калта от под ноктите на детето.

Посадете растение.

Ако нямате градина, където да го направите, засадете заедно семена в саксия у дома. Нека детето да участва във всеки един етап, като най-важното е само да избере това растение, за което ще полага грижи. Помогнете му с напътствия какво точно е нужно да прави, за да бъде живо растението.

Направете хранилка за птици.

И за тази задача може да използвате картонена кутия от сок или мляко, пластмасова туба, шише, руло от тоалетна хартия, сламки или каквото се сетите.

Помогнете на детето да прояви креативност, като вие само го насърчавайте и помагайте. След това заедно изчакайте първото птиче, което ще кацне.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ