Напишете дума/думи за търсене

Как да станете най-лошият родител с една лесна стъпка

СНИМКА: Unsplash/ Pinterest

Моят сладък син, който е вече тийнейджър, стои на дивана и е вперил поглед в смартфона. Ръцете му се движат енергично, а очите му светят като коледни лампички от отражението на екрана.

"Моля те, отиди да разходиш кучето", го моля аз. Не ми отговаря.

Казвам го по-шумно. - "Моля те, отиди да разходиш кучето!"

Отново никакъв отговор.

И защо всъщност да ми отговаря? Гласовете на туитър, инстаграм, ютюб и фейсбук са много по-силни от моя. В онзи момент осъзнах, че това "забавление" е превзело напълно дома ни и продължава от наистина доста време. С три момчета у дома и три "закачени" за тях устройства, просто вече не можех да говоря с тях. Вниманието им бе изцяло и напълно откраднато от тези малки екрани. Не можехме дори да проведем един нормален разговор по време на вечеря без очите им да гледат към смартфоните.

"Без телефони на масата за хранене", казахме една вечер със съпруга ми. Въпреки това продължихме да виждаме блещукането на устройствата под покривката. "Без телефони в стаята ви и преди лягане", им напомняхме често. И така късно вечер продължих да виждам случайно светещи екрани под завивите, докато отивам към банята.

С мъжа ми изгубихме търпение. Не можехме повече да позволяваме интернет да действа като дрога за мозъка на нашите момчета. С него знаехме, че смартфоните са проблем, но не предполагахме колко голям точно, докато не им ги отнехме.

Думите им ни поразиха. Ние "прерязахме" връзката им с виртуалния свят и чухме неща, които не сме си помисляли за 16 години. Те плачеха, крещяха, плачеха, крещяха, блъскаха и плачеха още наистина много. Това продължи с дни. Не с минути или с часове, а с дни!

"Вие съсипвате живота ни. Вие сте най-лошите родители, които могат да съществуват. Как може да ни причинявате това?", бяха само част от отправените изречения към нас. Ако досега сте се чудили какво правят най-лошите родители, вече знаете.

Не съм сигурна дали някога отново ще им върнем смартфоните, защото се чувствам сякаш изчистихме дома си от дрога и токсични химикали. Чувствам се така сякаш моите момчетата са се върнали от дълга ваканция у дома. Ние сме най-лошите родители на света, но сме напълно съгласни да бъде така. Готови ли сте да се присъедините към нас?

Превод от: huffingtonpost.com

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ