Напишете дума/думи за търсене

Първото подстригване може да бъде стресиращо за детето. Какво да направите?

Ако имате по-голямо дете, направете така, че да ги подстрижете заедно. Нека по-малкото види, че няма нищо страшно да подстрижат кака/батко му.

Все някога ще се наложи да подстрижете детето си за първи път. Някои майки отлагат това по-дълго време и оставят косичката да порасне много и чак тогава я скъсяват. Други пък държат детенцето да е с прическа още от съвсем малко. От които и да сте, няма съмнение, че първото сядане на фризьорски стол на малчугана, е стресиращо. Страхът идва от непознатото място и това, че детето не знае какво точно ще се случи там. Именно поради тази причина много хора правят първата прическа на мъника вкъщи. Ако все пак сте решили да се доверите на професионалист, ето някои съвети, които ще направят изживяването по-леко за всички.

Преди да запазите час, поговорете с детето за фризьорския салон и какво обикновено се прави там.

Обяснете му каква е фризьорската

професия най-просто

Можете да използвате някои от играчките му или да влезете в роля. Кажете му, че първо вие ще сте фризьора и ще се погрижите за косата му, а след това и обратното. Няма детенце, което да не обича да си играе с коса. Когато изпълните това, то ще види, че всъщност няма нищо страшно, а дори е забавно.

Ако имате по-голямо дете, включете и него в играта, а след това просто ги заведете на фризьор заедно. Нека по-малкото види, че няма нищо страшно да подстрижат кака/батко му. Децата обичат да подражават на по-големите си братя и сестри. Когато го направят, се чувстват горди и доволни от себе си. Преди да посетите салона, се уверете, че

детето е в добро настроение,

нахранено и наспано

и не му се ходи до тоалетна

Също така не е емоционално претоварено от друго важно събитие през деня. На пример не е много добра идея да го водите на фризьор, ако в същия ден сте продупчили ушите. Срешете косата му добре, преди да седне на фризьорския стол. Това ще спести време, а по-краткото подстригване е равно на по-малко стрес за детето.

Ако имате по-голямо дете, направете така, че да ги подстрижете заедно. Нека по-малкото види, че няма нищо страшно да подстрижат кака/батко му. Малките обичат да подражават на по-големите си братя и сестри и, когато го направят, се чувстват горди и доволни от себе си.

Според някои нумеролози първите подстригвания трябва да се случват само вкъщи. Някои нумеролози са твърдо против малки деца да бъдат подстригвани във фризьорски салон. Какво общо имат те, ще си кажете сега. Според тях това може да навреди кармично на малчугана. Как точно? На първо място при тях стои притеснението от липсата на хигиена. Т.е., ако ножиците не са дезинфекцирани след всеки един клиент, те носят енергията му, защото е известно, че косата задържа такава.

Това, разбира се, са просто поверия и в никакъв случай не е нужно да им се осланяте. Подстрижката у дома или в салон е право на личен избор. На първо място е спокойствието на детето. Ако видите, че то се чувства добре във фризьорското студио, няма нищо лошо да се доверите на специалист.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ