Напишете дума/думи за търсене

Автомобилна марка проектира креватче, което кара бебето да заспива само

СНИМКА: fox32chicago.com

Кошарката има вграден механизъм, който имитира движение и лек шум като при возене с кола. 

Всеки родител на бебе би ви казал, че най-трудната част от отглеждането е тази с приспиването и честите будения. Популярна автомобилна марка реши да се възползва точно от това, за да разработи креватче за най-малките.

От компанията производител направили проучване сред майки с въпрос къде най-лесно заспива детето им. По-голямата част от тях отговорили, че това се случва с лекота в колата. Всъщност за това си има и научно обяснение. Шумът и лекото потрепване, което усеща новороденото при возене в автомобил, много наподобяват чувството, което е изпитвало, докато е било в корема ви. Точно това го кара да е спокойно и и да заспи лесно. Ето защо някои деца се унасят по-лесно, докато ги бутат с количката в парка.

Автомобилната марка се е постарала да помисли за всичко и да пресъздаде на 100 процента чувството при возене. За това помагат LED - светлини, които имитират уличните лампи и отблясъците от други фарове. Леглото има и система за вибрация и шум, а също така матракът му имитира наклон наляво и надясно при завой. Засега идеята е само проект, но вече се радва на голям интерес. Предстои да видим дали ще се превърне в реалност.

СНИМКА: fox32chicago.com
СНИМКА: fox32chicago.com
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ