Напишете дума/думи за търсене

Ето кои са най-оригиналните изобретения в помощ на родители

Ново мобилно приложение умее да разпознава настроението и здравословното състояние на бебето по плача му. То е разработено в Националната тайванска университетска болница. Използва база данни от над 200 000 записани проплаквания, събирани през последните 2 години. Ето кои са останалите иновативни изобретения, измислени, за да помагат на родителите.

Калкулатор за кърма

Представете си приложение, което записва всички подробности за кърменето на бебето ви. То е факт. Програмата запаметява продължителността на всяко хранене, както и преди колко време точно е било. Съхранява и информация относно това от коя гърда за последно е давано мляко.

Предпазваща шапка за баня – гъбка

За родителите, които за първи път имат бебе, в повечето случаи се оказва непосилна задача да къпят сами малкото същество. Притесняват се да не допуснат да влезе вода в очичките, устата, нослето и ушите. Предпазващата шапка се слага около главата и е разперена като гъба. Така водата няма никакъв досег до лицето.

Друго много полезно изобретение за банята е канче за миене на детската коса с мек, гумен панел. Поставя се плътно върху линията на косата, като по този начин предпазва детските очички от стичащата се надолу сапунена вода.

Албум за млечни зъбки

В албума за млечни зъбки можете да подредите падащите зъбчета, а след запълването на всички дупчици – да го оставите за спомен завинаги.

Той е под формата на кръг, а в краищата му има отделение за всяко едно зъбче. С него върви и дневник, в който да впишете как точно и кога е паднало то.

Чинийка за бързо охлаждане на храната

С това изобретения няма нужда да чакате храната да изстине. Просто я поставяте върху съда директно от тенджерата и само за секунди е готова за хапване от детето.

Тайната се крие в дъното на чинийката. Тя е под формата на извита плоска бутилка, която се пълни с леденостудена вода.

Преносимо пътно столче, което се закача за куфара

Престоят на летището, когато пътувате с децата, вече не е толкова мъчителен. Те могат да си починат на специално изобретено столче, което се закрепва за куфара. Когато го движите, столчето също се движи.

Автоматично затварящ се биберон

Край на замърсените залъгалка след изпускане! Всеки път след измиване давате на бебето биберона, но след няколко минути отново го виждате на земята.

Автоматично затварящият се биберон стои отворен, само когато е в устата на детето. При отделяне от устните двете капачета автоматично се затварят и така няма как той да се изцапа, когато малчуганът го хвърли.

Умен шкаф

Умният шкаф е удачно решение за всички родители, които искат да научат своите дечица на по-добра организираност. Гардеробчето дава по забавен начин стимул на малките представители на семейството да се научат да прибират своите вещите.

Формата на всяко чекмедженце помага и на най-малките да направят връзка коя дрешка в кой раздел трябва да се намира.

Малка джаджа алармира, че памперсът е пълен

Представете си малък предмет, който да ви известява всеки път, когато памперсът на бебето е пълен. Това не е някаква шега, а реалност.

Изобретението се състои от две части. Едната се закача за памперса. Плоска е и не причинява неудобство за детето. Има сензор за влага. Другата част е при вас. Когато пелената се намокри, устройството, което държите вие, започва да звъни и свети. Това подсеща, че бебето трябва да се преоблече.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ