Напишете дума/думи за търсене

7 невероятни неща, които нямам търпение да кажа на моята дъщеря

СНИМКА: pinterest.com

Аз ще правя грешки. Баща ти също. Сестра ти и брат ти също. Както и учителите ти. Всеки прави грешки. Ти също ще правиш. Но не спирай да обичаш хората заради това. Тези, които са в сърцето ти, ще правят най-големите грешки.

1. Когато си объркана, стой далеч от телефона си.

Когато си тъжна или наранена, не си в състояние да кажеш нищо положително. Никой не публикува нищо готино в социалните мрежи в такъв момент. Никога. Затова - ако искаш да излееш чувствата си - просто го направи върху лист хартия, а не на стената си във фейсбук. Знам, че споделянето в социалните мрежи би те накарало да се почувстваш по-добре, защото ще усетиш съпричастност от онези 50 лайка, но имаш ли идея колко от тези хора всъщност тайничко не се радват на тъгата ти? Не давай на никого силата да знае слабостите ти.

2. Ти си повече от просто едно тяло.

Когато започнеш да излизаш с момче, винаги трябва да наблягаш над личните си качества, а не над тялото си. Не допускай до себе си момчета, които искат да опознаят извивките ти, преди да са проявили желание да научат нещо повече за характера ти и това какво обичаш. И не, не ме интересува, че другите момичета и съученичките ти го правят. Ти си повече от просто едно тяло. Уважавай себе си, за да те уважават и мъжете.

3. Сърцето ти ще бъде разбивано и наистина ще боли.

Да си имаш гадже звучи малко по-забавно от това, което е всъщност. Интересно е да имаш някой, с когото да отидеш да изгледаш новия филм, който са пуснали, но дотам. Знам, че няма да ми повярваш, когато ти кажа, че гимназиалното ти гадже е загуба на време, но ще те оставя да се убедиш сама.

Когато се влюбиш за първи път, ще се чувстваш сякаш си на върха на света. Сериозно. Чувстваш се сякаш летиш в облаците и си намерила единствения. Въпреки това твоята първа любов няма да бъде единствената ти любов. И все пак раздялата ще разбие сърцето ти, защото все още няма да осъзнаваш това. Няма нищо лошо да плачеш, да бъдеш тъжна. Но има лошо в това да мислиш, че не си достатъчно добра или имаш вина. Ще отнеме време раната да зарасне, но ти обещавам, че наистина ще се случи и един ден ще се смееш на тези моменти.

4. Когато откриеш "своя човек", не го губи.

Когато става въпрос за мъжа, с когото виждаш живота си, просто кажи "съжалявам". Не го губи от инат или гордост. Това ще е онзи някой, който ще умее да завършва всяко твое изречение, който няма да те лъже и ще стои до теб, дори когато взимаш наистина глупави решения. Този човек ще бъде повече от твоя най-добър приятел. Той ще бъде твоят човек. Той ще те разбира, когато и сама не разбираш себе си. Възможно е да откриеш сродна душа. Не вярвай на хората, които ти казват, че истинска любов не съществува.

СНИМКА: pinterest.com
СНИМКА: pinterest.com

5. Няма нищо лошо в това да си останеш у дома.

Няма да изпуснеш нищо, когато избереш леглото си пред партито в петък вечер. Ще има още толкова много купони. Няма нищо лошо в това да поискаш да останеш сама. Нищо лошо в това просто да си легнеш и да гледаш филм. Нищо лошо в това просто да не си в настроение да излезеш. Всичко е наред.

6. Ако му липсваш, той трябва наистина да се постарае, за да те върне обратно в живота си.

Още страдаш от тази раздяла, до която доведоха неговите лъжи и пренебрежение. Още страдаш за раздялата, при която той ти каза, че не иска да има нищо общо с теб? И ми казваш "Но мамо, аз го обичам". Сигурна съм, че го обичаш. Знам, че каквото и да кажа, няма да отнеме от болката ти.

Ще ти кажа нещо - ако той дойде и ти заяви, че наистина му липсваш и иска пореден шанс, трябва да се потруди сериозно, за да ти го докаже. Защото, ако просто казва, че му липсваш и не прави нищо, за да поправи отношенията ви, той не е "твоят човек". Ако те кара да плачеш от разочарование, също не е.

7. Хората правят грешки. Дори тези, които обичаш.

Аз ще правя грешки. Баща ти също. Сестра ти и брат ти също. Както и учителите ти. Всеки прави грешки. Ти също ще правиш. Но не спирай да обичаш хората заради това. Тези, които са в сърцето ти, ще правят най-големите грешки. Или поне ще ти изглежда така, защото думите и действията от тези, които обичаме, болят повече.  Научи се да прощаваш и да не таиш обида, ако искаш да прощават и на теб. Бъди над тези неща, ако искаш да си щастлива.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ