Напишете дума/думи за търсене

Защо не е хубаво да слагаме плюшени играчки в детското легло

Пускайте прахосмукачка в стаята на детето си всяка седмица, но се уверете, че малчуганът не е в нея. По време на чистенето се вдига прах, който съдържа остатъчни частици от акари.

Кои са най-добрите начини да предпазите детето си от най-често срещаните алергии е въпрос, който трябва да си задава всеки родител. Ето и отговорите.

Ако има алергия от акари:

Акарите живеят в различни тъкани, най-често килими, и затова се срещат във всяка стая на жилището. Но децата обикновено са изложени на най-голяма опасност в детската си стая, защото матраците и възглавниците са истински развъдник за акари. За да се отървете от тях, следвайте следните стъпки. След това може да очаквате голямо подобрение спрямо симптомте за алергия.

1. Перете поне веднъж седмично спалното бельо в много гореща вода, за да унищожите акарите, ако има такива, разбира се.

2. Не слагайте в леглото на детето си плюшени животни, защото са магнит за домашни акари. Ако все пак малчуганът не може да заспи без някой от тях, веднъж седмично ги перете в гореща вода или ги оставете за 24 часа във фризера.

3. Пускайте прахосмукачка в стаята на детето си всяка седмица, но се уверете, че малчуганът не е в нея. По време на чистенето се вдига прах, който съдържа остатъчни частици от акари. Минаването с мокър парцал по повърхността на мебелите е препоръчително преди да върнете детето в стаята. Друг вариант е да си купите скъпа прахосмукачка с качествен филтър, която улавя дори микроскопични частици.

4. Заменете килимите с винилова настилка или паркет.

5. Почистете или подменете филтрите на вашите климатици около месец преди да влязат в употряба.

6. Изберете чаршафи за леглото, които са направени от фини материи. Те бариера за акарите. Избягвайте вълнените и дебелите платове.

Ако има лаергия към домашния ви любимец:

Ако детето ви е алергично към домашния любимец, то трябва да се отървете от животното колкото се може по-бързо. Това, разбира се, не е лесно решение и макар, че ще искате да го направите само в краен случай, едва ли ще намерите друг вариант.

Най-доброто, което можете да направите, е да миете много често домашния си любимец. Хубаво е да използвате специалне шампоан. Също така дръжте животното далеч от стаята на детето си.

Ако е алергично към полени:

Пролетта е сезонът на алергиите, защото е почти невъзможно да се предпазите от полените и цветния прашец във въздуха. Опция е да държите детето си в закрито помещение със затворени прозорци особено през ветровитите дни. Това обаче е прекалено нереалистично. Всяко дете се нуждае да излиза навън.

Можете, когато се приберете вкъщи, да измивате добре косата му, за да остраните всички алергени в нея. Подсушавайте дрехите си в сушилня, а не на въже. Също така може да следите нивата на полени в района, където живеете. Така ще знаете в кои дни да сте особено внимателни.

Ако е алергично към мухъл:

Използвайте климатик, когато времето е прекалено топло или влажно, особено ако помещението в дома ви има места, които благоприятстват появата на плесен. Банята е едно от тях. Затова трябва да я почиствате редовно, като използвате малко белина или масло от чаено дърво и вода или масло, разтворено в малко вода. Мухълът е често срещан в килери, тавани, хладилници, душ кабини и дори под килима.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ